пʼятниця, 17 серпня 2018 00:45

Запрацювали 33 станції із прокату велосипедів

Із 15 серпня у Києві почав працювати сервіс із прокату велосипедів (байкшерінг). 33 спеціальні майданчики є майже поблизу всіх станцій метро. Також на Софіївській і Михайлівській площах, неподалік мерії, в парку імені Тараса Шевченка, Русанівській набережній. Усього — 100 велосипедів.

Півгодинна оренда коштує 30 грн. Ціна абонементу на місяць — 199 грн. Для його власників перші півгодини в день будуть безплатними.

Потрібно встановити на мобільний додаток "Некстбайк". Під час реєстрації вказати банківську картку. Із неї спишуть 50 грн, які можна буде використати для поїздки. Потім слід ввести номер спеціального коду, що вказаний на велосипеді. Замки автоматично розблокуються. На всіх транспортних засобах є навігатор. Повертати велосипед потрібно на таку ж станцію. Штраф за неповернення — 15 тис. грн.

Їздити можна спеціальними велодоріжками. Їх загальна протяжність у місті — 58 км.

— Маємо ще 14 кілометрів смуг руху громадського транспорту, де також дозволено їздити велосипедистам, — каже заступник голови КМДА Дмитро Давтян, 33 роки. — Також у столиці існує комплексний веломаршрут Троєщина—Європейська площа протяжністю 21 кілометр.

Цьогоріч закладено 920 тисяч гривень на проектування доріжки від Поштової площі до мосту Патона. Ще 320 — на проектування трьох веломаршрутів: Оболонь—Поділ, Солом'янка—Центр і Виноградар—Центр. Також велодоріжки з'являться на 13 вулицях.

За планом міської влади, до 2020 року в Києві буде 64 нові об'єкти велосипедної інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювали 33 станції із прокату велосипедів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути