Ексклюзиви
субота, 06 жовтня 2007 07:07

Захистити тварину в Україні неможливо

У четвер Україна відзначала Міжнародний день захисту тварин. Президент міжнародної організації "Товариство захисту тварин "SOS" Тамара Тарнавська, 50 років, стверджує, що захистити безпритульну тварину в нашій країні неможливо.

— Я думаю, що лише за 50 років, може, щось змінитися, — каже Тарнавська. — Сотні людей повідомляють про знущання над тваринами. Але ми не виграли ще жодної справи в суді. За кордоном є спеціальні адвокати, які захищають тварин. В Україні поки що таких спеціалістів немає.

Закон 2006 року "Про захист тварин від жорстокого поводження", який вона розробила, Тамара називає мертвонародженим дитям.

Тетяна Шиян, 56 років, очолює київське товариство "Захист". Це неприбуткова організація, існує на власні кошти. Шістдесят волонтерів, переважно пенсійного віку, виловлюють безпритульних та піддослідних тварин, роблять ін"єкції, стерилізують їх у ветеринарних клініках. Потім відпускають на вулицю або віддають до притулків чи в сім"ї.

— Тиждень тому двох собак забрала сім"я Євтушенків. Вони живуть у Києві, але мають дачу в Чабанах, — каже Тетяна Шиян.

Вона радить, знайшовши безпритульну тварину, звернутися до громадської організації або віднести її до ветеринарної лікарні. Там безкоштовно роблять стерилізацію.

У Туреччині нещодавно прийняли закон: за жорстоке поводження з тваринами він передбачає два роки ув"язнення та штраф до $250. У Сінгапурі за вбивство собаки, навіть якщо це самооборона, можна потрапити за ґрати на 3 місяці та заплатити $250. В Україні обмежуються попередженням або стягують символічний штраф, каже Тамара Тарнавська.

Зараз ви читаєте новину «Захистити тварину в Україні неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути