вівторок, 28 травня 2019 00:50

Затримали учасників мітингу проти Зеленського

У Рівному на майдані Незалежності 25 травня правоохоронці затримали 16-річну Дарію Коцюрубу та 20-річного Романа Філяка. Вони влаштували мітинг проти президента України Володимира Зеленського.

Мітингувальники висловлювали своє незадоволення його кадровими призначеннями та рівнем володіння державною мовою. Стояли з плакатами: "Імпічмент президенту", "Україна поза законом", "Не кумівство, а по-братськи".

— Обрали з приятелем такі написи, бо вони найкраще відображають проблемні дії нового президента, — розповідає Дарія. — В основному погано всі на нас реагували. Казали, що пікет проплачений, мов навіщо ми вийшли та ще купу критики. Ми ігнорували ці коментарі. Встигли постояти 40 хвилин. Потім якась жінка з перегаром викликала поліцію і нас забрали. У відділку були погрози та психологічний тиск. Просила адвоката, але не дозволили викликати. Погрожували, що підкинуть наркотики й довго сидітиму. Мама приїхала мене забрати.

У поліції склали адміністративні протоколи за неподання завчасної інформації про акцію протесту. На матір Дарії — за неналежне виховання дитини.

Президент Володимир Зеленський відреагував на ситуацію у "Фейсбуку".

— Ніякого затримання не було, але правоохоронці могли діяти м'якше, — пише Зеленський. — У поліції проведуть службову перевірку. Закликаю МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо люди не порушують правопорядок. Критики не боюся.

Зараз ви читаєте новину «Затримали учасників мітингу проти Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути