четвер, 01 жовтня 2020 00:55

За викрадення автомобіля саджатимуть у тюрму

В Україні посилили відповідальність за крадіжки автомобілів. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон 22 вересня.

За викрадення авто більше не штрафуватимуть. Замість цього зловмисників саджатимуть за ґрати на три-п'ять років.

— Посилення покарання стане стримуючим фактором. Від штрафів немає користі, — каже правозахисник Володимир Караваєв, 60 років. — Для держави це не ті розміри стягнень, якими можна наповнити бюджет. Тому насамперед користь отримають власники транспортних засобів.

Якщо крадії використали ґаджети для злому автосигналізації, то в них конфіскують майно й посадять за ґрати на п'ять-вісім років.

Такий самий термін отримуватимуть зловмисники, якщо вартість краденого авто становитиме від 105 100 до 262 750 грн. На 8–12 років ув'язнюватимуть, якщо машина дорожча за 262 750 грн.

— Поки що складно прогнозувати, наскільки зменшиться кількість подібних злочинів, — розповідає адвокат Вадим Володарський. — Винесення покарань за вартістю автомобіля — це логічно. Оскільки від цього залежить фактичний розмір реальної або потенційної шкоди. Навіть якщо його знайшли.

За рік в Україні викрадають понад 5 тис. машин.

Зараз ви читаєте новину «За викрадення автомобіля саджатимуть у тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути