пʼятниця, 07 березня 2008 07:02

Іконописець Антоній продає цілющі ікони

Два дні в черкаському Будинку офіцерів виступав іконописець Антоній. Він їздить містами України й по 140 грн продає цілющі ікони.

У залі зібралося понад 100 осіб. Майже всі — пенсіонери. На стільцях лежать три великі намальовані фарбами ікони без рам. Антоній стає поруч на коліна. Говорить швидко, погано вимовляє літеру "р".

На іконах зображені Іларіон Київський, Агапіт Печерський і Герман Аляскінський. Вони зцілювали недужих. Маленькими глиняними образками на шнурках, запевняє Антоній, можна вилікувати все. Їх треба прикладати на хворі місця вранці та на ніч по 10 хв.

— Господом Богом до себе, — показує, як правильно. — І молитву якусь. Як не знаєте, підіть до церкви й найкоротшу вивчіть.

Із целофанового пакета дістає шматок білого полотна з червоною фарбованою "вишивкою". Каже, це цілющий рушник. Коштує 300 грн. Хто його прикладатиме до хворого місця, одужає. Вважає, що всі недуги — від вживання солоних страв і бульби:

— Картоплі та солоному — ні! Болєзні — ета паслєдствія! Не треба їсти сіль і картоплю, ясно? Недарма Господь Бог послав на землю колорадського жука.

Після виступу іконописця до його помічників вишикувалися дві черги. Майже всі купують образи.

У єпархіях православних церков Київського та Московського патріархату не радять вірити Антонієві.

— Будь-яка ікона допомагає, незалежно від того, хто її написав. Але вона має бути освячена за канонами церкви. Те, що образи продають, обіцяючи зцілення, більше схоже на шарлатанство, — зауважує протоієрей УПЦ Київського патріархату 53-річний Валерій Семанцо. — Від того, що людина прикладе ікону до хворого місця, вона не видужає. Треба молитися, вірити. А це можна робити, відвідуючи церкву.

Зараз ви читаєте новину «Іконописець Антоній продає цілющі ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути