четвер, 13 січня 2022 06:55

Водіям нараховуватимуть штрафні бали

За порушення правил дорожнього руху водіям разом із штрафами нараховува­тимуть штрафні бали. Відповідний законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді. Його планують прийняти до весни.

Порушення оцінюватимуть від одного до п'яти балів. Один бал дадуть за непристебнутий ремінь безпеки чи перевезення дітей без автокрісла; два — за перевищення швидкості на 20 км/год, порушення правил проїзду перехресть, обгону, недотримання дистанції, використання за кермом мобільного телефону; три й чотири — за зупинку на смузі для громадського транспорту, ненадання переваги в русі "швидкій", пожежним і поліцейським машинам, перевищення кількості пасажирів у маршрутках; п'ять — за перевищення швидкості більш як на 50 км/год, створення аварійної ситуації, втечу з місця аварії.

Водіїв, які набрали 12 і більше штрафних балів, тимчасово по­збавлять прав. У тих, хто за кермом менше року, посвідчення забиратимуть і за вісім штрафних балів. Водій може оскаржити рішення поліції в суді, але під час розгляду не зможе їздити.

— Систему штрафних балів перейняли в європейців, — говорить 54-річний Віктор Козоріз, віцепрезидент "Товариства учасників руху". — Однак лише цей закон не вирішить проблему безпеки на дорогах. Допоможе комплексний підхід. Водіїв-порушників вже стримують збільшені штрафи й камери відео­фіксації. Потрібно удосконалити ще систему їхньої підготовки. Вона стара, корумпована, програми в автошколах давно не оновлювали.

Зараз ви читаєте новину «Водіям нараховуватимуть штрафні бали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути