пʼятниця, 21 вересня 2018 00:15

Військовим підвищать зарплати та пенсії

Кабінет міністрів підвищив зарплату військово­службовцям на 30% з 1 січня 2019 року. Отримуватимуть від 10 тис. грн. Зараз найнижча ставка – 7 тис. грн.

У серпні Міноборони попросило додатково виділити 4,5 млрд грн на підвищення зарплат. Нині оклад військового складається з посадових коштів і ­надбавки за військове звання. У середньому мають 7–10 тис. грн. Бійцям також доплачують 10 тис. грн, якщо беруть участь у бойових діях на Донбасі. За безпосередню участь у боях отримують по 1 тис. грн за добу.

– Підвищують виплати, аби зупинити відтік кваліфікованих кадрів з армії, – каже військовий експерт 46-річний Дмитро Снєгирьов. – Президент розуміє, що на самих лише добровольцях війну з Росією не виграємо. Потрібно піднімати рівень матеріального забезпечення й так мотивувати людей. До того ж хоче заробити бонуси до початку виборів. Буде грати на контрасті з попередниками, за яких військове майно відверто розкрадали. Гроші для виплат візьмуть із кредиту Міжнародного валютного фонду. Отримають перший транш одразу після підвищення ціни на газ для населення.

У бюджет на наступний рік заклали й підвищення пенсій для армійців на 750 грн. Зараз понад 498 тис. військових пенсіонерів, звільнених у запас, отримують у середньому 2898 грн.

Зараз ви читаєте новину «Військовим підвищать зарплати та пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути