четвер, 20 лютого 2020 00:00

Виграли суд у російської компанії

Київський військовий завод ''Артем'' виграв суд у російської компанії "­Авіа-ФЕД-Сервіс". Та вимагала повернути 55 млн грн за нібито зірвані контракти.

Підприємство ''Артем'' входить до державного концерну "Укроборонпром". Виготовляє авіаційні керовані ракети класу "повітря–повітря", протитанкові керовані снаряди, обладнання для літаків. Уклали контракт із росіянами.

— Вони вимагали гроші всупереч санкціям і здоровому глуз­ду, — каже Мустафа Наєм, 38 років, заступник голови Укроборонпрому.

2014 року Україна запровадила санкції проти військових заводів Російської Федерації. У відповідь "Авіа-ФЕД-Сервіс" хотів отримати компенсацію за зірвані контракти. Звернувся до арбітражного суду при торгово-промисловій палаті Росії, що прийняла рішення на користь компанії. Потім добивався від українського підприємства його виконання. Із цією вимогою погодилися Шевченківський райсуд Києва і Касаційний цивільний суд.

— Українські органи підтримували росіян, — каже Мустафа Наєм. — Але Верховний суд скасував їхні ухвали і прийняв рішення на нашу користь.

Зараз ви читаєте новину «Виграли суд у російської компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути