середа, 06 жовтня 2010 02:47

Відкритий лист трудового колективу спеціалізованого підприємства "Голографія" щодо можливого лобіювання бізнес-інтересів ТОВ "Київголографія"

 
Пану Кудрявцеву В.В.,

заступнику Генерального прокурора України

 

Пану Присяжнюку М.В.,

міністру аграрної політики

 

Вельмишановні

Вікторе Вікторовичу

та Миколо Володимировичу!

Трудовий колектив спеціалізованого підприємства "Голографія" вже неодноразово звертався до Генеральної прокуратури України з відкритим листом щодо можливого лобіювання вами, як високопосадовцями, на державному рівні комерційних інтересів приватної фірми - ТОВ "Київголографія".

Але відповіді на запитання трудового колективу спеціалізованого підприємства "Голографія" від Генеральної прокуратури України доcі не надійшло. Відповідь дала тільки Адміністрація президента України, яка зобов'язала Генеральну прокуратуру повідомити про результати розгляду з даного питання (додаток 1).

Разом із тим, на вітчизняних виробників із різних джерел продовжується чинитися тиск та надходять погрози про відкриття кримінальних справ. Також у ЗМІ з'явилась інформація, що ви, Миколо Володимировичу, можливо причетні до просування інтересів "Київголографії". За повідомленнями з різних джерел, на постачальників товарів та послуг в сфері АПК, які користуються бланками суворої звітності, з боку Мінагрополітики чиниться тиск із метою безумовного використання ними бланків із голограмами, начебто виробленими "Київголографією".

Але, як пишуть ЗМІ, ця фірма навряд чи самостійно виробляла продукцію, адже в серпні 2010 року вона не здійснила жодної зовнішньоторговельної операції. Тобто ЗМІ дійшли висновку, що сировина, необхідна для виробництва голографічних елементів, фірмою навряд чи закупалась, а отже малоймовірно, що вона виробляла відповідну продукцію.

Разом із тим, як пишуть ЗМІ, у серпні на адресу "Київголографії" з боку Держаного підприємства "Київська офсетна фабрика" Мінфіну України було перераховано близько 6,4 млн грн. У серпні ж ці кошти "Київголографія" перерахувала на адресу товариств "Олімп і Ко" та "Стандарт Інк". Як припускають ЗМІ, ці державні кошти було направлено на "Київську офсетну фабрику" за розпорядженням Міністерства аграрної політики, а через "Київголографію" їх було виведено на товариство "Стандарт Інк" та товариства "Олімп і Ко", які створені тільки в червні 2010 року та мають статутний капітал у розмірі 900 грн кожне. ЗМІ припускають, що цими коштами в результаті скористались деякі чиновники, а через товариство "Стандарт Інк" взагалі можуть йти контрабандні поставки голограм із-за кордону.

Враховуючи, що трудовий колектив спеціалізованого підприємства "Голографія" так і не отримав відповіді на свої запитання, наполегливо просимо надати вичерпні та правдиві відповіді на запитання, які були оприлюднені в перших двох відкритих листах, та перевірити інформацію, опубліковану в ЗМІ відносно діяльності "Київголографії":

 

1. Як Ви, шановний Вікторе Вікторовичу, можете пояснити наявну в нас інформацію відносно того, що протягом останніх років Ви особисто зустрічаєтесь у приміщенні Генеральної прокуратури України з одним із учасників товариства "Київголографія" та начебто зі своїм особистим другом Євгеном Долгопятом (він же Фельдшеров), який скрізь, навіть у розмовах із конкурентами, не приховує, що знаходиться у близьких відносинах із вами?

 

2. Чи можна дізнатися прізвище особи, яка виписувала перепустки до Генпрокуратури Світлані Гончарук (директор ТОВ "Київголографія") та Євгену Долгопяту (він же Фельдшеров)? За якою саме кримінальною справою вони давали свідчення і як часто відвідували Генпрокуратуру?

 

3. Як Ви, шановний Вікторе Вікторовичу, можете пояснити інформацію про те, що Ви, можливо, чините тиск на державних службовців із метою передачі фірмі "Київголографія" державних замовлень на виготовлення голографічних захисних елементів? І це в той час, коли вказана фірма, можливо, не має реальних виробничих потужностей і навіть не спроможна продемонструвати документи про те, звідки в неї з'явилося так зване устаткування, яке "Київголографія" декларує під виглядом начебто існуючих виробничих ліній.

 

4. Чи можна оприлюднити інформацію про те, яку кількість телефонних дзвінків було здійснено з ваших, пане Кудрявцев, мобільних та службових номерів на телефони Є. Долгопята та С. Гончарук? Публікуємо їх відомі телефонні номери: Є. Долгопят - 0(96) 416 77 04, 0(67) 275 87 74, С. Гончарук - 0(44) 412 90 53.

5. З яких питань Ви, шановний Вікторе Вікторовичу, можливо телефонували міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку та його заступнику Ігорю Якубовичу? У рамках розслідування яких кримінальних справ Ви їм телефонували? Чому ці дзвінки збігаються у часі з активними діями чиновників по можливому лобіюванню ними бізнес-інтересів ТОВ "Київголографія"?

 

6. З яких питань вам, шановний Миколо Володимировичу, можливо телефонував заступник генерального прокурора Віктор Кудрявцев? Чому ці дзвінки збігаються в часі з активними діями чиновників по можливому лобіюванню ними бізнес-інтересів ТОВ "Київголографія"?

 

7. Як Ви, Вікторе Вікторовичу та Миколо Володимировичу, поясните інформацію, що нещодавно з'явилась у ЗМІ, про те, що "Київголографія" навряд чи самостійно виробляла продукцію на замовлення Мінагрополітики, оскільки в серпні 2010 року вона не здійснила жодної зовнішньоторговельної операції, та, імовірно, не закуповувала сировину, необхідну для виробництва голографічних елементів?

 

8. Скільки, шановний Миколо Володимировичу, нових бланків суворої звітності системи Мінагрополітики з так званими голограмами "МінАгро" вже надруковано? Чим саме займається Державне підприємство "Украгроспецпостач", для чого воно було створене і чому саме воно займається замовленням бланків суворої звітності для Мінагрополітики? Адже під час прес-конференції 1 жовтня 2010 року, Ви, Миколо Володимировичу, заявили, що всі державні підприємства, які надають необґрунтовані послуги будуть ліквідовані. Чи стосується ця ліквідація ДП "Украгроспецпостач"?

 

9. Як Ви, Миколо Володимировичу, поясните те, що, за повідомленнями ЗМІ, голограми ТОВ "Київголографія" призведуть до суттєвого подорожчання бланків системи МінАП? А Ви на прес-конференції 1 жовтня 2010 року заявили, що всі кроки, які призведуть до подорожчання послуг, будуть ліквідовані. Чи не розходяться ваші слова з реальними ділами?

 

10. За що саме і чому державні кошти в розмірі 6,4 млн грн були перераховані ДП "Київська офсетна фабрика" на адресу ТОВ "Київголографія", яка потім миттєво перерахувала їх ТОВ "Стандарт Інк" та ТОВ "Олімп і Ко"? За які послуги чи товари ТОВ "Київголографія" перерахувала ці кошти ТОВ "Стандарт Інк" та ТОВ "Олімп і Ко"?

 

11. Чому Ви, Вікторе Вікторовичу, як представник правоохоронного органу України, проігнорували норми Закону України "Про звернення громадян" та не надали відповідь на відкритий лист колективу спеціалізованого підприємства "Голографія" (лист був вручений в приймальні Генеральної прокуратури 22 липня 2010 року та зареєстрований під №152690-10)?

 

12. Чому Ви, Вікторе Вікторовичу, чините тиск на редакцію видання "Комсомольская правда в Украине", яке опублікувало згаданий відкритий лист?

 

Додаток:

1. Лист Адміністрації президента України від 13.09.2010 р. № 22/107148-26 К на 1 аркуші.

 

 

 

З щирою повагою трудовий колектив

спеціалізованого підприємства "Голографія"

Зараз ви читаєте новину «Відкритий лист трудового колективу спеціалізованого підприємства "Голографія" щодо можливого лобіювання бізнес-інтересів ТОВ "Київголографія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути