Першу в Україні ферму з вирощування равликів відкрили в Нижньому Селищі Хустського району Закарпаття. Підприємство здатне видавати до 10 т продукції на рік. Вирощують три види равликів. Для цього створили для них сприятливі кормові й кліматичні умови.
— Можна записуватися на екскурсію фермою та дегустацію. Найкраще групами. Равлики дуже смачні. Смак унікальний, дещо нагадує смажені гриби, — каже експерт із туризму Федір Шандор.
На підприємстві можна спробувати равликів по-бургундськи — з додаванням томатів і часнику, равликів "шафрано" — з шафраном та іншими травами, а також по-закарпатськи — із сиром.
— Про ферму дізнався з інтернету. Зараз вона працює експериментально. Якщо буде зареєстрована як приватне підприємство, користь матиме й громада села, — говорить сільський голова 57-річний Іван Шоля.
Екскурсія фермою коштує 30 грн з людини. З дегустацією — 100 грн.
Коментарі