четвер, 26 березня 2020 00:21

Повернулися понад 78 тисяч туристів і заробітчан

Із початку карантину понад 78 тис. українських туристів і заробітчан повернулися додому з-за кордону. За ними відправляли літаки, потяги й автобуси.

Найбільше — з Італії, Білорусі, Польщі, Німеччини, Чехії, Єгипту, Китаю. Час­тина громадян ще чекають на евакуацію, за даними Міністерства закордонних справ.

— Слідкуємо, щоб повернення людей було безпечне. Дотримуємося заходів контролю, — говорить міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, 38 років. — Домовляємося з українськими авіалініями, аби й далі вивозили українців. Працюємо і з іноземними партнерами. Домовляємося, щоб, забираючи своїх людей, вони допомагали й нашим.

Після прибуття всіх людей обстежують медики — міряють температуру та проводять експрес-тести на коронавірус. Відправляють на 14-денний карантин.

Для повернення в Україну з-за кордону потрібно вносити свої дані в систему ДРУГ — Добровільна реєстрація українських громадян. Українські посольства зв'язуватимуться і повідомлятимуть про евакуацію.

Зараз ви читаєте новину «Повернулися понад 78 тисяч туристів і заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути