четвер, 21 червня 2007 07:01

Вантажівка протаранила автобус зі студентами

Автор: фото: Управління ДАІ у Львівській області
  П’яний водій вантажівки з пивом урізався в автобус з луганськими студентами-танцюристами колективу ”Світоч”, які їхали на фестиваль до Словенії. Двох членів гурту та їхнього керівника доправили до лікарні
П’яний водій вантажівки з пивом урізався в автобус з луганськими студентами-танцюристами колективу ”Світоч”, які їхали на фестиваль до Словенії. Двох членів гурту та їхнього керівника доправили до лікарні

На автодорозі Київ–Чоп у селі Хватів поблизу селища Олесько на Львівщині зіткнулися луганський автобус "неоплан" та вантажівка "вольво" із донецькими номерами. Аварія сталася у вівторок вранці.

У двоярусному автобусі їхав луганський танцювальний колектив "Світоч". 27 студентів Східноукраїнського національного університету імені В. Даля прямували до міста Кошице Словенської Республіки на фольклорний фестиваль.

— Була п"ята ранку. Усе спокійно. Я чергувала, — розповідає керівник ансамблю 50-річна Світлана Бобкова. — Аж раптом із-за повороту вилітає вантажівка і їде нам в лоб. Наш водій намагався уникнути зіткнення — звернув уліво, але вантажівка по дорозі рухалася зигзагом. Довелося загальмувати — інакше злетіли би в кювет.

"Вольво" вдарило у бік "неоплану". Машини зупинилися, з автобуса почали вистрибувати перелякані студенти. Від удару їх викинуло з крісел.

Найбільше постраждали першокурсниця Анна Бобкова, 22-річний Костянтин Старцев і керівник "Світоча" 40-річна Анжеліка Малуша. Усіх трьох доправили до Буської райлікарні.

— Анні відразу зробили операцію — із голови витягали шматочки скла з вікна, — розповідає травматолог Віталій Данилів, 37 років. — Зараз дівчина при тямі, стан задовільний. В Анжеліки струс головного мозку, але їй теж уже краще. Костянтина перевели до Львова. У хлопця внутрішньочерепна травма. Він у тяжкому стані.

Танцюристів пересадили в інший автобус. Вони продовжили свою мандрівку до Словаччини. Керівники вирішили не скасовувати виступу.

— Діти гроші вклали, — пояснює Бобкова. — Та й танці їм допоможуть стрес зняти.

Вантажівкою "вольво" керував 33-річний Едуард. Вона належить ПП "Укравтотранс". Водій перевозив пиво.

Після аварії він не міг пояснити, чому виїхав на зустрічну смугу руху.

— Судово-медична експертиза довела, що чоловік перебував у нетверезому стані. Та це й так було видно, — каже слідчий Буського райвідділу міліції Юрій Гірняк.

Винуватця ДТП забрали у відділок. Там з"ясовують подробиці.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка протаранила автобус зі студентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути