четвер, 24 травня 2007 07:05

У замку Любарта проводитимуть нічні екскурсії

Пробну нічну екскурсію "Таємниці Луцького замку, або Нічна варта" провели в замку князя Любарта на Волині.

Близько одинадцятої ночі увімкнули світло в трьох вежах, забили в дзвони. У підвалі на території замку відвідувачам показували залишки церкви Івана Богослова та фрески XIV ст. Приміщення освітлювали свічками.

У продуктовому льоху ввімкнули середньовічну музику, частували пивом.

— 1429 року тут відбувся з"їзд монархів, вели переговори щодо захисту Європи, — розповідає співробітник історико-культурного заповідника "Старе місто" Валентина Окуневич, 55 років. — Гостей тоді добре пригощали: мед, пиво й вино лилися рікою.

Продовжили огляд у Владичій вежі — єдиному в Україні музеї дзвонів. Запрошеним дозволили торкнутися до найдавнішого — 1647 року. У Стировій вежі накрили стіл. Подавали канапки із салом, картоплю, овочі, червоне вино.

— Картоплі, щоправда, в Середньовіччі не їли, — зазначає директор заповідника Тарас Рабан, 49 років. — Однак сало й картопля — то наші продукти. Тарілок також не було — все клали на хліб.

У В"їзну вежу гостей не водили — там реконструкція. Наприкінці відвідувачам планують показувати вогняне шоу та лицарські поєдинки.

Вартість півторагодинної нічної подорожі замком Любарта ще не визначили. Екскурсія коштує 10 грн для дітей та 25 — для дорослих.

Зараз ви читаєте новину «У замку Любарта проводитимуть нічні екскурсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути