вівторок, 15 квітня 2008 07:13

У Манжелії завалюється дамба

У Манжелії завалюється дамба

Дамба в селі Манжелія Глобинського району Полтавщини загрожує жителям цього та сусіднього населеного пункту Ламане. Його учні щодня ходять до школи через споруду.

Два роки тому внаслідок паводка річка Манжелійка, яка впадає у Псел, розмила бетонний розчин опори. Каміння просіло. Глибина просідання — 5 м, довжина — 15.

— Добре, що зимою не було снігу. Якби паводок, дамба рухнула б, — каже Манжеліївський сільський голова Антоніна Гаркавенко, 43 роки. — Це головна дорога села. Нею привозять продукти і скраплений газ. Щоб поїхати в райцентр чи до лікарні, маємо проїхати дамбою. Внаслідок руйнації плити стикувалися й утворилася виямка у вигляді латинської літери V. Дорожня служба загороджує дамбу. Та люди розгороджують і їздять нею.

По дамбі проходить газопровід середнього тиску, лінія телефонного зв"язку. У будь-який момент споруда може завалитися.

— До нас приїжджав губернатор Полтавщини Валерій Асадчев. Виділили 600 тисяч гривень на ремонт. Загалом же на роботи треба мільйон двісті тисяч, — каже Гаркавенко. — Роботи розпочнуть, коли буде підрядник. Можливо, проводитимемо тендер.

Зараз ви читаєте новину «У Манжелії завалюється дамба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути