Ексклюзиви
середа, 18 липня 2012 06:45

В індійському ресторані відвідувачі плачуть

Автор: фото надане Альоною Гашенко
  Шеф-кухар Сергій Ільяшенко показує відвідувачам київського ресторану ”Нірвана”, як готувати королівський кебаб. Аби фарш не падав із шампура, його затискають кружальцями картоплі
Шеф-кухар Сергій Ільяшенко показує відвідувачам київського ресторану ”Нірвана”, як готувати королівський кебаб. Аби фарш не падав із шампура, його затискають кружальцями картоплі

27-річний Сергій Ільяшенко працює шеф-кухарем у столичному ресторані "Нірвана". Тут готують страви індійської кухні. Використовує 50 гострих спецій.

— Готувати я навчився в індійського кухаря Френкі Тексейри. Той раніше працював у Лондоні, де з колоніальних часів популярна індійська кухня, — каже Сергій. — Перед приготуванням страви цікавлюся, чи люблять відвідувачі гострі спеції. Коли до нас приходять індуси, ми додаємо гостроти втричі більше, ніж українцям. В Індії люблять гостре — сухий імбир, чорний перець, кардамон. Найгостріша — курка масала — просто вся у спеціях. Лише сухого перцю чилі на порцію для шести людей піде 150 грамів. Свіжого пішло б удвічі більше.

Розмовляємо в суботу опівдні. У залі прохолодно. За сусіднім столом висока блондинка вмикає ноутбук, замовляє лассі — йогурт із гвоздикою, чорним перцем і корицею.

Заходять двоє чоловіків. Їх зустрічають працівниці в сарі. Пропонують вино, мінералку і прохолодні напої.

— Дружимо з центрами індійської культури, — каже директор ресторану Альона Гашенко, 25 років. — Коли до них хтось приїздить, ведуть до нас на обід. Заходили пообідати співачки Ірина Білик і Альона Вінницька, телеведучий Андрій Доманський. Замовляють класичні індійські страви, але не такі перчені. Колектив "Луї Віттон" в Україні святкував у нас корпоратив. Якось до нас прийшла компанія — 10 індусів. Замовили страви класичної гостроти. А це значить — по повній. Їли і плакали. Я це побачила, запропонувала їм безалкогольний мохіто, щоб освіжилися. А вони кажуть — усе нормально, так має бути.

Відвідувачі замовляють королівський кебаб. Кухар вимішує баранячий фарш і спеції — кардамон, гвоздику, чорний перець і корицю. М'ясо щосили кидає об стіл протягом 10 хв.

— Треба бити з усією злістю, — каже шеф-кухар. — Тоді кебаб насититься повітрям, стане однорідною масою і не впаде з шампура.

Кебаб ставить у тандур — глибоку кам'яну піч, нагріту до 240°C. Вона стоїть у віп-залі за склом. Гості дивляться, як готують страви.

Зараз ви читаєте новину «В індійському ресторані відвідувачі плачуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути