пʼятниця, 28 березня 2008 07:05

У Баранинцях борються з корупцією по-польськи

У закарпатському селі Баранинці Ужгородського району випробовують польську методику боротьби з корупцією.

— У нас процвітало хабарництво. Від малого до великого знали, що це таке, — каже секретар сільської ради Юрій Марусяк, 28 років.

Гроші місцеві давали найчастіше за землю.

— Як розповідають селяни, за ділянку від 9 до 15 соток платили від 3 до 5 тисяч доларів, — веде далі Марусяк. — Давали гроші колишнім депутатам, аби ті ухвалювали відповідні рішення на сесії сільради стосовно землі на їхню користь.

Проект "Бюро інформування громадян у сільській місцевості" запозичили в поляків. Він передбачає, що інформацію про послуги адміністрації можна отримати на спеціальних картках, що допоможе знайти відповідальних.

— Вони включатимуть перелік виконавців, відповідальних осіб, а також необхідних документів для одержання послуги, строки, вартість та юридичні підстави її надання, — зазначає чоловік. — Таку картку кожен зможе отримати безпосередньо в адміністрації. З інших питань можна звернутися до бюро інформування громадян, що діє в приміщенні сільради.

Задум реалізує Карпатське агентство з прав людини "Вестед" та Баранинська сільська рада за підтримки проекту "Гідна Україна". Послугами бюро безплатно скористалися понад 100 селян Ужгородського району.

Зараз ви читаєте новину «У Баранинцях борються з корупцією по-польськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути