четвер, 20 листопада 2008 17:59

Ющенко і Черновецький прийшли на виставку митрополита Володимира

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир і міський голова Києва Леонід Черновецький (праворуч) на відкритті фотовиставки ”Життя церковне” у столичній галереї ”Лавра” у вівторок, 18 листопада
Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир і міський голова Києва Леонід Черновецький (праворуч) на відкритті фотовиставки ”Життя церковне” у столичній галереї ”Лавра” у вівторок, 18 листопада

250 фотографій із зображенням предстоятеля Української православної церкви  Московського патріархату Володимира показують у столичній галереї "Лавра". Виставка називається "Життя церковне: літопис самовидця". На відкриття у вівторок приїхав президент Віктор Ющенко, 54 роки. Він затримався на півтори години, а пресу за годину до його приїзду попросили піти з галереї.

У Київській митрополії УПЦ на диктофон це коментувати відмовляються. Поза ним кажуть, що президент, можливо, не хоче, аби люди знали, що він приїхав до митрополита Володимира, хоча симпатизує Київському патріархату. Тим більше, що показували в галереї фотографії, зроблені не самим митрополитом, а його помічником, єпископом Олександром.

Віктор Ющенко обходить галерею із митрополитом Володимиром.

— Які гарні дітки, — президент розціловує двох дочок протоієрея Георгія, прес-секретаря митрополита. Потім їде вечеряти у резиденцію Володимира.

На виставку прийшов голова Секретаріату президента Віктор Балога, 45 років. Із понеділка у пресі ходили чутки, що Віктора Івановича минулої суботи шість годин оперували в урядовій лікарні "Феофанія". Начебто йому робили коронарне шунтування — операцію на серці.

— Ага, чотири клапани вставили, — жартує Балога у галереї. Але офіційного спростування не робить.

Не дочекався президента і пішов раніше із виставки мер Києва Леонід Черновецький, 56 років.

— Я теж фотограф, тому мені цікаво, — каже Леонід Михайлович. — І приємно, що ця виставка на сто процентів не обійшлася без Бога.

А я був упевнений, що ви з КДБ

Особливо меру сподобалося фото, де черниця Зимненського монастиря під Луцьком матушка Ніколая читає статтю в журналі, яка називається "А ти записався у контрреволюціонери?".

Колишній міністр культури Юрій Богуцький, 56 років, на виставці довго розглядає фото, де архієпископ Лука тримає біля обох вух мобільні телефони.

— Це шо в нього — навушники? — питає у митрополита.

— Мобільники, — відповідає Володимир. — Такий у нас мобільний архієпископ.

Митрополит каже, що найбільше йому подобається фото, де він тримає 5-кілограмового коропа. Блаженнійший піймав його у своєму рідному селі Марківці на Хмельниччині:

— Люблю рибалити, востаннє це робив років зо три тому.

Юрій Богуцький після виставки розповідає, що познайомився з митрополитом Володимиром у 1990-х.

— Я тоді прийшов на службу, був у шкіряному плащі, з кейсом. Блаженнійший під час служби уважно на мене дивився. Після служби я представився і попросив у нього благословення. Володимир усміхнувся і сказав: "А я був упевнений, що ви з КДБ".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Черновецький прийшли на виставку митрополита Володимира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути