четвер, 17 вересня 2020 00:10

Умань охоронятимуть поліцейські з 20 областей

Понад 560 правоохоронців із 20 областей прибули до райцентру Умань на Черкащині. Охоронятимуть порядок під час святкування юдейського Нового року 18–20 вересня.

Попри заборону уряду на в'їзд іноземцям — відзначати в місто вже приїхали майже 2,5 тис. хасидів. Загалом очікують до 10 тис. паломників, кажуть поліцейські. Більшість чекають на дозвіл для в'їзду в Україну в аеропортах і біля кордонів.

— До складу зведеного загону увійшли патрульні, кінологи зі службовими собаками, вибухотехніки, оперативні працівники та співробітники поліції превентивної комунікації, — каже прессек­ретар поліції Черкаської області Зоя Вовк, 35 років. — Усі патрулюватимуть різні райони.

— Порівняно з іншими роками, хасидів не багато, — розповідає 30-річний Владислав Сергієнко з Умані. — Найбільше їх у районі поховання раббі Нахмана (духовний лідер хасидів, похований в Україні. Тому і їдуть паломники. — ГПУ). Не всі ігнорують правила карантину, є порядні. Традиційно в місті вже купа сміття, бо хасиди не мають звички за собою прибирати.

Після приїзду паломників в Умані загострилася ситуація з коронавірусом.

— Кількість інфікованих щодня збільшується. Із зеленої зони перейшли в жовту, — каже мер Умані 46-річний Олександр Цебрій. — Ставитимемо блокпости на в'їздах до міста. Аби вірус не поширювався.

Зараз ви читаєте новину «Умань охоронятимуть поліцейські з 20 областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути