пʼятниця, 04 травня 2018 05:20

Українці дві доби не могли вилетіти з Єгипту

215 туристів з України 27 квітня не змогли вилетіти додому з єгипетського міста Шарм-ель-Шейх через технічні несправності літака "Аеробус" віт­чизняної авіакомпанії "Янейр".

Він мав вирушити з міжнародного аеропорту "Бориспіль" із новою групою відпочивальників. У Єгипті забрати людей, у яких закінчилися тури. В українському аеропорту на рейс чекали до 300 осіб.

Усі вони купували тури на відпочинок у компанії "Джоін Ап".

В Єгипті українці чекали на виліт майже дві доби.

— Нас забрали з готелю о третій ранку, а за годину повернули назад. Ніхто нічого не пояснює, вильоти переносяться. Персонал сказав в обід звільнити номер, — говорить львів'янка Крістіна Бобух, 30 років. — О 15:00 нас відвезли знову в аеропорт. Обіцяли виліт о шостій вечора. Потім кілька разів переносили. Сиділи на валізах.

29 квітня у ситуацію втрутився президент Петро Порошенко. Доручив Міністерству закордонних справ проконтролювати повернення українців додому. До цього перших туристів устиг забрати літак, який туроператор відправив у Єгипет замість поламаного. Всі відпочивальники повернулися в Україну 30 квітня.

Туристів, які чекали у "Борисполі", забрали до місцевого готелю "Русь". Туроператор оплатив їм проживання і харчування.

— Причина, через яку літак не вилетів з Києва — технічна. Вона потягнула за собою зсув усіх вильотів. Ми розуміємо, що ситуація форс-мажорна і будуть компенсовані дні, витрачені на очікування рейсу, — каже прес-секретар "Джоін Ап" Катерина Резніченко.

Туристка Софія Василенко, 29 років, на сторінці у соц­мережі написала, як поводитися людям у подібній ситуації:

"Готельний гід — це людина, яка може вимкнути телефон. Тому ще до подорожі запишіть номер гарячої лінії туроператора. Інтернет — найшвидший спосіб привернути до себе увагу. Шукайте вихід спільно і не сійте паніку".

У Міністерстві закордонних справ українцям радять утриматися від подорожі до деяких регіонів Єгипту. В країні триває надзвичайний стан через ризик терористичних актів.

Зараз ви читаєте новину «Українці дві доби не могли вилетіти з Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути