середа, 27 грудня 2017 00:45

Україна заблокувала угоду Болгарії з РФ

Болгарія призупинила дію угоди з російською компанією "МіГ" на ремонт винищувачів 23 грудня. Скаргу до місцевої комісії із захисту конкуренції подала українська компанія "Укрінмаш", що входить до державного концерну "Укроборонпром". Сума угоди становила $49,7 млн — 1,4 млрд грн.

Росіяни мали відремонтувати 15 бойових літаків МіГ-29. Міністерство оборони Болгарії пояснило — обрали їхню компанію, бо лише вона має ліцензію, виробляє оригінальні запчастини до даних винищувачів.

— У результаті скарги обслуговування літаків призупиняється. Передбачені кошти повернуть до державного бюджету. Щоб знову отримати їх, знадобиться не менш як три-чотири місяці. Скаргу подали без штрафних санкцій, що говорить про те, що єдиною метою було заблокувати процедуру, — каже міністр оборони Болгарії Красимір Каракачанов, 45 років.

Болгарія є єдиним членом НАТО, що має на озброєнні радянську військову техніку. У листопаді частина болгарських військових пілотів ­відмовилися ­сідати за штурвал радянських МіГ-29, вказуючи на небезпечність застарілих літаків.

У компанії "Укрінмаш" блокування угоди не коментують.

Зараз ви читаєте новину «Україна заблокувала угоду Болгарії з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути