четвер, 06 січня 2022 09:36

Учителям платитимуть більше

З 1 січня вчителі отримуватимуть більшу заробітну плату. Торік у середньому мали 9–17 тис. грн щомісяця, залежно від посади та стажу.

З нового року на 10% зростуть виплати для педагогів у гімназіях, ліцеях, колегіумах, вищих професійно-технічних училищах і закладах освіти інтернатного типу. На 20% підвищать оклади вчителів у закладах дошкільної освіти для дітей з особливими потребами. На 25% — у спеціальних школах, навчально-реабілітаційних центрах. На 30% — у спеціалізованих будинках дитини та інтернатах.

Учителям доплачуватимуть за класне керівництво. На 20% збільшать зарплату освітянам перших-четвертих і підготовчих класів, викладачам професійної освіти. На 25% — вчителям 5–11-х класів.

— Заробітні плати педагогів мають бути ще вищі, бо це складна й високопрофесійна робота, — говорить освітній омбудсмен Сергій Горбачов. — Про збільшення окладів говорять щороку, але вони досі неконкурентоспроможні. Молоді люди не хочуть працювати в цій сфері. Вчитель зі стажем отримує 12–16 тисяч гривень, але зарплата новачка — вдвічі менша. Розрив не повинен бути такий великий. Умови праці теж мають бути кращі. У нас 99 відсотків закладів освіти — комунальні. Їм недостатньо виділяють коштів на опалення й інші потреби, що забезпечують комфорт на робочих місцях.

Зараз ви читаєте новину «Учителям платитимуть більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути