середа, 16 квітня 2008 07:04

У Золотоноші Луценко слухав скарги на міліцію

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 43 роки, в суботу спілкувався з людьми у райцентрі Золотоноша на Черкащині. На першому поверсі райвідділу внутрішніх справ слухав скарги на міліцію.

У приміщенні зібралися понад 20 чоловік. Біля стола в коридорі люди пишуть скарги. Працівниця відділу документального забезпечення підказує:

— Пишете: таке й таке сталося. Міліція каже одне, а я вважаю інакше.

59-річна Віра Пономаренко прийшла скаржитися на міліціонерів, які кілька років тому на вулиці побили її сина і невістку.

— На очах у малолітніх дітей кров пускали, — розповідає. — Нізащо два ребра зламали. Зверталися до прокуратури. Справу порушували і закривали сім разів.

Жінка каже, що через цькування правоохоронців Сергій Пономаренко виїхав із Золотоноші. Одного з міліціонерів звільнили, інший досі працює у відділку.

— Проситиму міністра, щоб він його звільнив.

Луценко за чотири години приймає близько 20 відвідувачів. Проводить нараду з правоохоронцями і виходить до журналістів. Називає найбільші проблеми міліції: побиття підозрюваних та безвідповідальна робота дільничних.

Звільняє міліціонера, який побив сина Віри Пономаренко, оголошує кільком начальникам суворі догани, а начальнику Золотоніського райвідділу Вікторові Іваньку — неповну службову відповідність. Це останнє попередження перед звільненням.

Луценко наказує також провести службові розслідування за фактами, наведеними в місцевій пресі та в газеті "Сільські вісті". Із неї він дізнався про знущання золотоніської міліції над людьми. Власником газети є Іван Сподаренко — соратник Луценка і народний депутат від "Нашої України-Народної самооборони".

Зараз ви читаєте новину «У Золотоноші Луценко слухав скарги на міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути