четвер, 05 серпня 2021 06:15

У липні Україна втратила сімох військових
7

Юрій ’’Феофан’’ ПИСЬМЕННИЙ
Фото: facebook.com / 93OMBr
Богдан БРОДОВСЬКИЙ
Євген КУРАСОВ
Володимир ЯСЬКІВ
Андрій ’’Бєлий’’ БЄЛЯЄВ

У липні 2021 року на Донбасі загинули п'ятеро бійців Збройних сил, ще двоє померли в госпіталях. 37 воїнів отримали поранення та бойові травми. П'ятеро поранених — жінки.

По двоє загиблих — із 93-ї механізованої та 57-ї мотопіхотної бригад, по одному — із 10-ї гірсько-штурмової, 24-ї механізованої, 58-ї мотопіхотної. Чотири захисники втратили життя на Донеччині, троє — на Луганщині.

4 липня

Юрій ''Феофан'' ПИСЬМЕННИЙ, 57 років. Родом із Дніпра.

Начальник медпункту батальйону 93-ї механізованої бригади ''Холодний Яр'' загинув від осколкового поранення біля селища Мирне на Донеччині. Капітан перебував на передових позиціях бригади — консультував бійців.

"Феофан" за освітою медик. 2016-го пішов на війну волонтером у Перший добровольчий госпіталь ім. Миколи Пирогова. Наприкінці 2018 року призвався до 93-ї бригади, очолив медичний пункт батальйону.

У нього залишилися дружина, дорослі син і донька.

5 липня

Богдан БРОДОВСЬКИЙ, 37 років, родом із міста Гайсин Вінницької області.

Заступник начальника тилу логістики 93-ї механізованої бригади ''Холодний Яр'' загинув від осколкового поранення поблизу села Чермалик на Приазов'ї.

2009-го здобув освіту у Львівському інституті Сухопутних військ та отримав офіцерське звання. З 2014 року був начальником продовольчої служби 93-ї бригади. Пройшов усі бої до 2017-го. Звільнився в запас, але 2021 року знову долучився до "холодноярців".

Вдома залишилися дружина та четверо дітей.

8 липня

Євген КУРАСОВ, 24 роки, родом із села Локня поблизу Сум.

Сержант 58-ї мотопіхотної бригади ім. Гетьмана Виговського загинув від кулі снайпера поблизу села Піски Покровського району Донецької області.

Курасов служив за контрактом із жовтня 2019 року. До служби на фронті був прикордонником.

Вдома залишилися дружина з 2-місячною дитиною та батьки.

9 липня

Володимир ЯСЬКІВ, 43 роки, родом із селища Великі Бірки на Тернопільщині. Старший солдат 24-ї механізованої бригади ім. Короля Данила. Загинув від кулі снайпера на околиці міста Золоте на Луганщині.

Яськів півтора року служив у батальйоні 24-ї бригади. За три дні мав святкувати день народження.

Удома залишилася мати.

13 липня

Андрій ''Бєлий'' БЄЛЯЄВ, 38 років, родом із міста Нікополь на Дніпропетровщині. Командир роти 57-ї мотопіхотної бригади ім. Отамана Кості Гордієнка. Загинув після обстрілу спостережного пункту його підрозділу біля Причепилівки на Луганщині.

На війну "Бєлий" пішов добровольцем. Командував взводом, а потім ротою у 17-му окремому батальйоні ''Кіровоград''. Кілька разів перепідписував контракт.

17 липня Андрієві Бєляєву мало виповнитися 39 років. До війни Андрій мав бізнес.

Вдома залишилися батьки та троє неповнолітніх дітей.

19 липня

Олександр ГОРБЕНКО, 29 років, родом із Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Солдат 10-ї гірсько-штурмової бригади обпік 80% тіла 15 липня під час ворожого обстрілу селища Нью-Йорк на Донеччині.

Горбенко — син ветерана 40-го батальйону територіальної оборони "Кривбас" Василя Холода. 2014-го пішов служити в батальйон МВС ''Січеслав''. За рік підписав контракт із 8-м полком спецпризначення. З 2019-го працював на металургійному комбінаті "Арселор-Міттал", проте захворів на коронавірус і рік лікувався. Підписав контракт із ''десяткою'' навесні 2021-го.

Вдома залишилися батьки та малолітня донька.

23 липня

Дмитро СІВОКОНЬ, 39 років, родом із міста Скадовськ на Херсон­щині. Старший лейтенант 57-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Отамана Кості Гордієнка отримав тяжкі уламкові поранення після обстрілу села Кринички Старобільського району Луганської області 13 липня.

На війну пішов добровольцем 2014-го. Проходив службу на посаді головного сержанта взводу в спецпідрозділі військових сил правопорядку "Сармат". Отримав офіцерське звання та перевівся у 57-му бригаду.

З дружиною виховував двох доньок — 2,5 та 9 років. Також від першого шлюбу має 13-річного сина.

Зараз ви читаєте новину «У липні Україна втратила сімох військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути