Ексклюзиви
понеділок, 25 вересня 2006 16:57

У Хмельницькому освятили капище Стрибогу

— Ще в ХІХ столітті річка Південний Буг називалася просто Богом. Усіх, хто по ній плавав, захищав Стрибог — бог вітрів і покровитель міст. Тому на її березі у Хмельницькому ми створили капище, — розповідає духовний провідник Подільського крайового вогнища "Рідної православної віри" Роман Миколаїв, 26 років. — Наш духовний провідник із Києва Володимир окурив його вогнем, освятив водою і прочитав молитви.

Роман Миколаїв із Хмельницького — рідновір. Свою віру він називає православною, але вона не має нічого спільного з християнством. Друге ім"я Романа — Богумир. Він вірить у язичницьких богів давніх слов"ян. Разом із дружиною, 27-річна Інною — також рідновіркою, виховує 4-річного сина Мирослава.

Крім Романа Миколаїва, у Хмельницькому живе ще шість десятків рідновірів. Тепер вони щонеділі відправлятимуть служби язичницьким богам у капищі Стрибога.

Поганський храм у Хмельницькому — не перший в Україні. У Києві на Замковій горі прославляють бога врожаю Ярила, біля міста Нікополь Дніпропетровської області та в селі Маліївка Дунаєвецького району Хмельницької області — бога грому і блискавки Перуна. Навесні наступного року у Вінницькій області освятять капище Світовиду, богу сонця і землі.

Зараз ви читаєте новину «У Хмельницькому освятили капище Стрибогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути