Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:08

Тимошенко перемогла в колонії Януковича

Більшість в"язнів Єнакієвської виправної колонії N 52 в Донецькій області на парламентських виборах віддала перевагу Блоку Юлії Тимошенко. Саме тут провів свій другий тюремний строк чинний прем"єр Віктор Янукович.

За результатами виборів, у цьому виправному закладі БЮТ набрав 496 голосів, Партія регіонів — 288, НУ-НС — 30.

— От бачите, люди, які близько стикалися з Януковичем, не хочуть за нього голосувати навіть у такій специфічній установі, — відреагувала Юлія Тимошенко.

Янукович народився у місті Єнакієве. Тому підтримка земляків прем"єра тут може видатися очевидною. У сусідньому Харцизьку розташований трубний завод, що належить "регіоналу" Ринату Ахметову.

Заступник начальника Єнакієвської колонії Дмитро Шевчук, 29 років, каже, що в колонії сидять в"язні з усієї України. Найбільше їх із Заходу. Тому, можливо, вони посприяли такому результату.

— Нам байдуже, за кого проголосують ув"язнені, — говорить Дмитро Анатолійович. — Це їхнє право. Ми лише допомагали їм зробити вибір. Вмикали радіотрансляції всіх програм партій та блоків.

У сусідній Жданівській колонії, розташованій у цьому ж окрузі, Партія регіонів у чотири рази випередила БЮТ — 445 проти 101 голосу. У Кіровській колонії кандидати отримали приблизно однакову підтримку — за Януковича 495 голосів, за Тимошенко — 440.

На минулих парламентських виборах Єнакієвська колонія підтримала Партію регіонів. Тоді їй віддали голоси 428 осіб, а блоку Тимошенко — 248.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко перемогла в колонії Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути