Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2007 07:00

Тимошенко нагадує Шапокляк і Богородицю

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко асоціюється в українців із лисицею, рибою піраньєю та гадюкою. Коли про неї думають, у голові з"являється образ Богородиці та старої Шапокляк із казки про крокодила Гену.

Такі дані оприлюднив Центр досліджень проблем громадянського суспільства. В українців запитали, з ким і чим асоціюються в них найпопулярніші політики країни. Серед асоціативних образів пропонувалося обрати тварину, колір, автомобіль, гру, кухонне знаряддя й художнього або історичного персонажа.

Люди оцінювали п"ятьох політиків: президента Віктора Ющенка, прем"єра Віктора Януковича, спікера Олександра Мороза, лідера БЮТ Юлію Тимошенко та голову Комуністичної партії Петра Симоненка. Із січня по липень цього року опитали 10 тис. осіб.

Ющенка найбільше порівнювали з загнаним оленем або гібридом жирафа та осла. Президент асоціюється також із сірим кольором та кімнатними капцями з помпонами.

Прем"єр-міністра Януковича прирівнюють до бульдога, бультер"єра та пінгвіна. Ще Віктор Федорович викликає асоціації з коричневим кольором, музикою шансон та асфальтовим катком.

Головного українського комуніста Петра Симоненка люди пов"язують із собакою, рибою-молотом, червоним кольором, кухонною теркою та радянським авто "волга".

Голова Верховної Ради Олександр Мороз нагадує українцям лиса або в"юна. Серед асоціацій теж є білий колір, флюгер, гра в шахи та піонер-герой Павлик Морозов.

Дослідники кажуть, що думки людей на заході, у центрі та на сході України здебільшого збігалися.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко нагадує Шапокляк і Богородицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути