четвер, 07 квітня 2011 01:15

Табло зламало два крани

Автор: фото: Андрій ЯНОВИЧ
  Працівники демонтують електронне табло на Центральному стадіоні Тернополя. Воно погнуло стріли кранів і зачепило край споруди
Працівники демонтують електронне табло на Центральному стадіоні Тернополя. Воно погнуло стріли кранів і зачепило край споруди

Увечері 4 квітня старе електронне табло, яке демонтували на Центральному стадіоні Тернополя, хитнулося на вітрі й зламало два крани. Півтори доби було в підвішеному стані.

"Коли відрізали опори, було помітно, що конструкція качається від вітру, — пише на тернопільському інтернет-сайті користувач із ніком "хтоце". — Крани опускали табло несинхронно, від чого воно ще більше розхитувалося. Потім почало рухатися обертово. Зігнулася стріла одного крана, потім другого. Конструкція зачепилася за край стадіону".

Робітники під час падіння споруди не постраждали.

— Розказують, ніби воно обрушилося, сильно гепнуло, хтось травмувався і потім "швидку" викликали. Нічого такого не було. Це, напевне, зіваки придумали, яких набігло багато, — розповідає директор стадіону 53-річний Ярослав Колісник. — Насправді ми не вбачаємо тут нічого страшного. Трибуни стадіону не зачепило. Збитки — тільки в компанії, яка демонтувала.

Тернопільський стадіон готують до Євро-2012. Його занесли до каталогу УЄФА як один із тих, де можуть тренуватися команди — учасниці змагань. Компанія "Добробуд" встановлює накриття над трибунами. Її працівники здійснювали і демонтаж.

— Якби це тепер планували, то робили би трохи по-інакшому, — каже Василь Кікінеджі, 50 років, керівник компанії. — На Тернопільщині немає багатотоннажних кранів. Відповідно, пробували робити своїми силами. Якби вітер не допоміг — все було б нормально. Зараз замовили кран зі Львова, і роботу завершимо.

— Оскільки постраждалих немає і збитки тільки в підприємства, яке проводило демонтаж, то наша служба розслідування не проводить, — розповідає Володимир Паславський із регіонального управління Держгірпромнагляду. — Нашим завданням буде простежити за тим, як підприємство відремонтує крани. Там прийдеться всю установку міняти — а це до 2 мільйонів гривень.

Електронне табло, яке не працювало останні 10 років, важить 11 т. Його встановили 1993-го. Останнім часом там гніздилися птахи. Зараз міська рада готується проводити тендер на закупівлю нового табло. Старе розберуть. Залишать металеві деталі, які можна використати на стадіоні. Решту здадуть на брухт.

Зараз ви читаєте новину «Табло зламало два крани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути