Ексклюзиви
четвер, 19 липня 2012 10:26

Супермодними цього року будуть сумки-авоськи

Автор: фото з сайта www.izuminki.com
  Француженка несе в авосьці журнали, гаманець і фотоапарат. Щоб не загубити дрібні речі, у плетених сумках рекомендують носити косметички у вигляді книжки
Француженка несе в авосьці журнали, гаманець і фотоапарат. Щоб не загубити дрібні речі, у плетених сумках рекомендують носити косметички у вигляді книжки

На Тижні моди в Парижі французький дім "Луї Віттон" вивів на подіум моделей із сумками-сітками. Так у моду повернулися авоськи. Француженки почали ходити з ними на роботу, за покупками і в гості.

— Першим вивести на подіум моделей з авоськами на міланському тижні моди 2007-го ризикнув Денис Сімачов, — говорить керівник соціальної програми "Авоська дарує надію" росіянин 45-річний Євгеній Рапопорт. — Тоді це викликало фурор. Наступного року Кензо показав колекцію сумок-авосьок. У його магазинах вони розійшлися миттєво, бо були легкі, підлаштовувалися під розмір будь-яких речей, пусті не займали багато місця. За ним цей тренд підхопили інші модельєри. Вони радять брати авоську до літніх довгих сарафанів і коротких шортів.

Автор: фото з сайта www.vev.ru
  Плетені зі шкіри авоськи презентував японський дизайнер Такада Кензо. Модельєри радять брати такі сумочки до довгих сарафанів та коротких шортів, спідниць
Плетені зі шкіри авоськи презентував японський дизайнер Такада Кензо. Модельєри радять брати такі сумочки до довгих сарафанів та коротких шортів, спідниць

Чоловіки плетені сумки купують замість барсеток. Носять ноутбук і документи. Жінкам варто обирати яскраві кольори, сітку можна прикрасити штучними квітами. Щоб не загубити дрібні предмети, в авосьці рекомендують носити косметички у вигляді книжки. У сітку варто покласти шарф. За необхідності ним можна прикрити особисті речі.

Російські модельєри Денис Сімачов, Андрій Бартенєв і Максим Шаров випустили колекцію плетених із мотузок сумок, які одразу стали популярними серед молоді та літніх людей.

— У Москві, Пітері, Іркутську відкрили спеціалізовані магазини "Авосечки", — каже Євгеній. — У них торгують екологічними сумками. Раз куплена авоська служитиме не один рік і зекономить купу грошей, витрачених на поліетиленові пакети.

Авоськи виготовляють на підприємствах Всеросійського товариства сліпих у Чувашії та Мордовії.

— Я особисто вирішив інвестувати у виробництво 7 мільйонів рублів (1,7 млн грн. — "ГПУ"), — говорить Євгеній. — Але знайти майстрів, які вміли б в'язати сумки із мотузок, виявилося не просто. Із появою пластикових пакетів авоськи стали непотрібними. Мені вдалося розшукати кількох літніх людей, які пам'ятали цю науку і пообіцяли показати іншим. Вирішили вчити сліпих, щоб дати їм можливість заробляти. Зараз у нас працюють три цехи. Один працівник плете сім-вісім сумок на день. За кожну отримує 80-100 рублів (20-24 грн. — "ГПУ").

Автор: фото з сайта www.izuminki.com
  До сумочок кріплять шкіряні ручки з тисненнями і кнопками. Щоб зручно було носити їх на плечі, зробили видовжені ручки
До сумочок кріплять шкіряні ручки з тисненнями і кнопками. Щоб зручно було носити їх на плечі, зробили видовжені ручки

Назву "авоська" придумав Аркадій Райкін

Авоську винайшов чеський перукар Вавржин Крчил наприкінці XIX ст. Він виготовляв сітки для волосся. Коли вони втратили популярність, додав до них ручки і вийшла сумка з сітки. Авоською її почали називати після виступу гумориста Аркадія Райкіна.

— Це авоська, бо кожна радянська людина носить її в кишені з думкою "авось щось додому принесу", — казав на сцені актор.

Наприкінці 1980-х гуморист Михайло Задорнов запропонував перейменувати авоську в ніхренаську, бо в магазинах не було що купувати. Назва не прижилася.

Політичний консультант і учасник гри "Що? Де? Коли?" 59-річний Анатолій Васерман завжди носить авоську в кишені свого піджака.

Після плетіння авоськи фарбують в яскраві кольори. Наймоднішими є жовтий, малиновий, фіолетовий.

— Щоб авоська не асоціювалася із п'яним мужиком, який щойно вийшов із пивної, робимо сумки яскравими і смішними. Ручки кріпимо шкіряні, із тисненням. Щоб зручно було носити на плечі, зробили їх видовженими. Авоськи замовляють супермаркети, щоб пропонувати їх клієнтам взамін пластикових пакетів. Директор мережі магазинів "Республіка" хоче закупити партію сумок із логотипом його магазину на ручках.

 

Зараз ви читаєте новину «Супермодними цього року будуть сумки-авоськи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути