вівторок, 17 липня 2012 00:45

Сумки плетуть із рекламних листівок

Киянка Вікторія Михальчук, 37 років, сплела сумку із 40 рекламних листівок. На це витратила 2 год.

— Вичитала в інтернеті, що зі старих газет і журналів роблять кошики, скриньки, вази для квітів. Подумала, матеріалу в нас купа. На кожному куті хтось пхає в руки глянцеву макулатуру, роздають рекламу супермаркетів, ломбардів, стоматологів. То річ вийде майже безкоштовною.

Вікторія забрала стос реклами, який залишив кур'єр на поштових скриньках у під'їзді. Удома кожен розгорнула, вийшли листи формату А3. Це 80 см завдовжки. Розрізала ножицями вздовж на дві рівні частини. Вийшли довгі смуги. Одну склала повздовж навпіл, потім ще раз. Згортала, доки смуга не стала вузькою і міцною. Завширшки 3-4 см. Розрізала і склала так само всі аркуші.

— Вирішила, що для міцності дно потрібно робити з картону. Вирізала з коробки. Плести почала від центру. Дві смужки поклала вздовж, дві поперек. Але так, щоб вони перепліталися — одна зверху, друга знизу. Потім наступні так само підсовувала. Папір слизький і роз'їжджався в різні боки, тому фіксувала за допомогою клею ПВА. Поступово плела від центру до країв. Малюнок такий цікавий виходив. Бо на буклеті були шафи, дивани, ціни, акції, а при складанні воно так перемішалося, що не зрозумієш, що там насправді. І ніби так потрібно.

Коли дно сумки було готове, Вікторія взяла 10-літрову пластикову пляшку. Перевернула догори дном. На неї поклала готову частину. Смужки впали вниз під кутом 90 градусів.

Так сформувала стінки сумки. У них вплітала нові смужки, просовуючи між рядами. На кінець однієї клеїла нову смугу, щоб продовжити ряд. Після третього зняла з банки і плела сумку на колінах. Коли вийшло 11 рядів, стрічки загорнула всередину, закріпила їх степлером та акуратно обрізала краї кожної. Потім посунула дві червоні стрічки та зв'язала їх під дном. Бачила в інтернеті, що з газет плетуть такі самі сумки, але вони не яскраві.

7-річна донька Вікторії носить у сумці іграшки, зошити, олівці та ручки. На вулиці хвалиться перед дітьми, що все зробили вдома.

Зараз ви читаєте новину «Сумки плетуть із рекламних листівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути