пʼятниця, 27 липня 2018 05:40

"Студенти з моєї групи їздили на практику в Німеччину"

Автор: ФОТО надане Іваном Запотічним
  Власник мережі магазинів ”Лео Кераміка” Іван Запотічний: ”У нашій групі було 15 осіб. Здебільшого успішні бізнесмени, менеджери, керівники”
Власник мережі магазинів ”Лео Кераміка” Іван Запотічний: ”У нашій групі було 15 осіб. Здебільшого успішні бізнесмени, менеджери, керівники”

У вузах триває вступна кампанія. Останнім часом збільшується інтерес до другої вищої освіти в сфері менеджменту. Здобути освіту в цій галузі хочуть 42% працю­ючих фахівців.

— Сучасний бізнес швидко змінюється й розвивається. Аби йти вперед і бути ефективним керівником, потрібно слідкувати за цими змінами. Отриманих у юні роки знань стає недостатньо. У 18 років людина має одне сприйняття, а в 40 — зовсім інше, — каже львів'янин, власник мережі магазинів "Лео Кераміка" 44-річний Іван Запотічний. Торік закінчив магістерську програму за спеціальністю "Менеджмент" — бізнес-адміністрування в Львівському інституті менеджменту. За першою освітою — математик. Розповідає про своє навчання.

Чому для здобуття другої вищої освіти обрали Львівський інститут менеджменту?

— Відчув, що для ведення справ моєї мережі бракує економічної освіти. Раніше також навчався у вузі, але покинув через фінансові труднощі. Обрав саме цей інститут, бо в ньому навчають у рамках бізнес-школи вузу, роблять акцент на практичних навичках. Крім того, бачу, що з цього інституту виходить багато успішних людей. До прикладу, один із моїх партнерів по бізнесу — колишній випускник саме ЛІМу.

Як відбувалося навчання?

— Під час навчання теорію поєднували з практикою. Майже на всіх дисциплінах спочатку викладачі розказували теоретичну частину. Потім навички закріплювали практично — працювали з різними таблицями, створювали графіки та сайти. Навчалися із середи по суботу. Раз на місяць мали модуль.

Хто були ваші одногрупники?

— Здебільшого успішні бізнесмени, менеджери, керівники в різних організаціях. Кожен міг розказати багато цікавого, ділився власним досвідом роботи. Усі вони здобували другу освіту. Загалом у нашій групі було 15 осіб. Заняття проходили в діалогах і дискусіях. З викладачами спілкувалися на рівних.

Чи була у вас практика?

— Студенти з моєї групи їздили на практику в Німеччину. Я, на жаль, не мав змоги поїхати через роботу. Там проходили практику в торгово-промисловій палаті, у компанії "Мерседес-Бенц". Їм показували організацію роботи підприємств, топ-менеджери компаній вчили основ адміністрування.

Якось втілювали в організацію власного підприємства отримані під час навчання знання?

— Навчився краще орієнтуватися в маркетингу й бухгалтерському обліку. Статистичний аналіз, що нам викладали, виявився цікавим у плануванні роботи, у прогнозуванні залишків. Це все збільшує ефективність бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «"Студенти з моєї групи їздили на практику в Німеччину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути