Ексклюзиви
четвер, 19 лютого 2009 17:05

Страйк перевізників перемістився в столицю

Трикілометрова черга вантажівок із більшості великих міст України вишикувалася вчора на столичній Великій Кільцевій дорозі поблизу міста Вишневе.

Більше ста фур, які належать приватним підприємцям, в"їхали до Києва. Вантажівки зайняли одну з трьох смуг, на узбіччі встановили кілька наметів і польову кухню. Оголосили безстрокову акцію протесту. Вимагають, серед іншого, аби уряд надав їм відстрочки по обслуговуванню взятих підприємцями комерційних кредитів. Хочуть також, аби банкам заборонили піднімати на свій розсуд відсотки по кредитах. Якщо Кабмін не виконає вимог, то мають намір виїхати на Хрещатик і закупорити столицю.

Анатолій Кобилянський, 27 років, приватний підприємець із Білгорода-Дністровського на Одещині, розповідає, що купив три вантажівки за банківський кредит, взятий у валюті. Залишилося погасити $30 тисяч. 16 січня банк спробував забрати заставлений приватний будинок Анатолія. Окрім нього, там живе дружина і двоє дітей.

— Перевезення скоротилися, прибутку — ноль. Їздимо вхолосту. Кредити платити нічим. Але я поки якось відвоював будинок, — каже Анатолій.

Водії житимуть у вантажівках. Анатолій каже, дружина наробила йому бутербродів, наварила вареників і пельменів, їжі вистачить на три дні.

До Києва приїхали підприємці-перевізники з Житомира, Рівного, Луцька, Львова, Ужгорода, Черкас, Харкова та Донецька. Кажуть, що без перемоги додому не повернуться.

Зараз ви читаєте новину «Страйк перевізників перемістився в столицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути