вівторок, 22 травня 2018 07:35

Школу обстріляли в День вишиванки

Автор: www.facebook.com/Євген Каплін
  Вибухом 122-міліметрового снаряда потрощило шибки 67 вікон у школі №11 міста Світлодарськ на Донеччині. Осколки розлетілися до третього поверху будівлі
Вибухом 122-міліметрового снаряда потрощило шибки 67 вікон у школі №11 міста Світлодарськ на Донеччині. Осколки розлетілися до третього поверху будівлі

Уранці 17 травня бойовики обстріляли школу №11 у місті Світлодарськ Бахмутського району Донецької області. На подвір'ї розірвався 122-міліметровий снаряд. У цей час на уроках були 387 дітей.

У школі якраз пролунав дзвінок на другий урок. Діти четвертих класів складали державну підсумкову атестацію. В інших — проводили уроки до Дня вишиванки. У ближчому до епіцентру крилі перебували 122 учні молодших класів.

— Ми почули вибух під час уроку математики. Він був настільки гучний, що у всіх заклало вуха. Вчителі сказали вийти на середину класу, — згадує учениця сьомого класу Марія.

Різані рани обличчя від вибитого скла отримав місцевий житель. Він проїжджав повз заклад на авто.

— Я мало не впала від несподіванки й переляку. Прилетіло на подвір'я школи. Метрів за 10–15, через тротуар, розташований дитячий садок. І на ту сторону, куди був приліт, виходить майданчик ясельної групи, — розповідає жителька сусідньої вулиці Олена. Прізвища не називає. — Врятувало, що перед школою росло багато дерев. І снаряд увійшов у коріння.

Навчання призупинили, до школи викликали батьків і передали їм дітей. Військові й волонтери прибирали осколки снаряду та розбите скло.

— Дерева посікло, вибуховою хвилею побило. Осколки були навіть на третьому поверсі школи. Там два знайшли: один на підвіконні, другий у стіні був, — каже волонтер гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін, 33 роки.

Стріляли орієнтовно з боку окупованого бойовиками Дебальцевого, розповідають військові. Від передових ліній супротивника до школи — майже 7 км.

Школа вже потрапляла під обстріли проросійських терористів торік 19 грудня. На подвір'я впав артилерійський снаряд. Ніхто не постраждав.

Близько опівночі 18 травня у селищі Троїцьке Попаснянського району на Луганщині від вогню артилерії загинув 13-річний хлопець і його 39-річний батько.

Мати дитини і старший брат перебувають у тяжкому стані в лікарні. Родина приїхала до Троїцького на дачу.

— Родина живе у сусідньому селищі Миронівському, приїхали на дачу. Вночі почався обстріл, усі спустилися у підвал і просиділи там тривалий час. Коли думали, що небезпека минула, вийшли. Аж раптом прилетів снаряд. Його уламки й наробили такої біди, — розповідає голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, 55 років.

У ніч на 18 травня бойовики 26 разів стріляли з гармат і мінометів поблизу Світлодарська та Троїцького.

Зараз ви читаєте новину «Школу обстріляли в День вишиванки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути