пʼятниця, 17 березня 2017 00:45

Шахтарям виплатили борги по зарплаті

Працівники шахт Львівської області припинили страйк та повернулися до видобутку вугілля. Мітингували з 9 березня. Вимагали віддати їм тримісячний борг по зарплаті.

Шахтарям виплатили гроші по січень включно. Тому вони вирішили вийти на роботу, розповіли у львівській обласній профспілці гірників.

Не відновила роботу шахта "Степова" в селі Глухів Сокальського району. Там продовжують розслідувати причини вибуху метану. Він стався 3 березня. Загинули восьмеро людей.

— Досліджуємо питання щодо якості обладнання, встановленого в шахті. На час аварії там працювала малопотужна техніка для провітрювання. Вона мала бути в кілька разів потужнішою, — каже міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, 49 років. — Хочемо дізнатися, хто погодив таку схему роботи. І чому не спрацювала система, яка мала сповістити людей про небезпеку.

На момент вибуху на аварійній ділянці працювали 34 гірники. Дев'ятеро досі перебувають у опіковому центрі лікарні №8 у Львові.

— Сімох шахтарів виписали нещодавно. Вони в задовільному стані. Мали пошкодження дихальних шляхів, бо вдихнули гарячого повітря, — говорить головний лікар опікового центру 56-річний Василь Савчин. — Лишилися ті, хто має рани та опіки шкіри. В одного — проблеми зі слухом.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарям виплатили борги по зарплаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути