вівторок, 11 червня 2019 00:30

Шахтарі перекрили міжнародну трасу

10 червня майже сотня шахтарів підприємства "Львіввугілля" перекрили трасу Львів – Рава-Руська біля села Смереків Жовківського району на Львівщині. Не отримують зарплату з березня.

– Ситуація на підприємстві напружена. Вугілля не відвантажується, не виділяють кошти на закупівлю нового шахтного кріплення, що може призвести до нещасних випадків, – говорить гірничий майстер із шахти "Степова" 33-річний Павло Голота. – На вулиці червень, а ми ще не всі отримали зарплату за березень. У нас у всіх є діти, родини.

Підприємство заборгувало понад 300 млн грн.

– Шахтний фонд у галузі на підконтрольній території вкрай застарілий. Із 33 шахт зношеними є 61 відсоток, – каже міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, 57 років. – У підпорядкуванні Міненерговугілля є тільки одна шахта, що працює менш як 30 років. Термін експлуатації шести шахт – до 50 років. 15 шахт експлуатують до 70 років, а 11 – понад 70.

Минулого тижня уряд виділив на погашення заборгованості майже 295 млн грн. За ці гроші мали оновити шахти Лисичанську й Південнодонбаську третю на сході. Коли запрацює програма розвитку вугільної галузі, невідомо. Із 2013 року фінансування технічного обладнання на державних шахтах не проводили. Водночас ціни на вугілля, енергоефективність і розвиток ринку залежать від модернізації шахт.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі перекрили міжнародну трасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути