середа, 11 квітня 2018 07:25

З Бубенчика зняли підозру в убивстві бійців "Беркуту"

"Підозру Івану Бубенчику змінили після втручання генпрокурора Юрія Луценка, ґвалту у Facebook і двох численних мітингів під Печерським райсудом. Не знаю, як можна було не розгледіти ризики нарватися на колосальне нерозуміння й злість частини суспільства. Особливо враховуючи стан проваджень щодо вбивств активістів на Майдані", — дивується у Facebook Роман Кулик, 26 років, офіцер резерву Збройних сил.

Генеральна прокуратура змінила підозру учасникові Революції гідності Івану Бубенчику.

3 квітня чоловіка затримали на українсько-польському кордоні у Львівській області. Оголосили про підозру в убивстві. Доставили в Печерський суд Києва для обрання запобіжного заходу, але засідання відклали на два дні.

Позаторік в інтерв'ю Іван Бубенчик розповів, що 20 лютого 2014-го нібито вбив двох бійців "Беркуту" на вул. Інститутській у столиці.

5 квітня з підозри прибрали статтю Кримінального кодексу про умисне вбивство. Лишилися статті про посягання на життя правоохоронців і незаконне поводження зі зброєю.

"Підійти до такого розслідування зі спущеними рукавами — як мінімум тупо і недалекоглядно, — пише Роман Кулик. — З іншого боку, Іван Бубенчик з 2016-го не з'являвся на допити та слідчий експеримент, які б зняли більшість питань щодо його епізоду. Оптимальне завершення цієї справи — співпраця Бубенчика з прокуратурою для встановлення обставин. Без затримань, відправлення в СІЗО чи неявок у прокуратуру".

— Після протистоянь на Майдані прийняли закон про амністію, — каже письменник 54-річний Ян Валетов. — Не зрозуміло: вона діє вибірково чи не діє взагалі?

Те, що саме зараз влада почала займатися цим, пов'язане з виборами (у березні 2019-го відбудуться президентські, у жовтні того ж року — парламентські. — ГПУ). Це — тиск на сили, що підтримують опонентів влади.

Наше населення дуже різне. Хтось засудження Бубенчика сприймає негативно, а хтось — навпаки. Добре, що є різні точки зору. Немає однодумності, яка межує з тупістю. Вибори будуть важкими, матимемо дуже різнорідну картину.

Очевидно, не все з того, що закидають Івану Бубенчику, можна довести. Тому з нього зняли звинувачення у вбивстві "беркутівців". Це не означає, що влада дала задню. Відомо, що зброя, з якої стріляв Бубенчик, не належить йому. Її начебто приніс Володимир Парасюк (сотник Майдану, зараз — народний депутат. — ГПУ). Тому будуть нові повороти у справі. З усіх шпарин лізтиме сміття. Це звичайна ситуація перед виборами. Справа Бубенчика є абсолютно політизованою. Позаторік він дав інтерв'ю, яке не варто було давати. Але йому хотілося бути героєм. Що ж, прий­май геройську долю.

Зараз ви читаєте новину «З Бубенчика зняли підозру в убивстві бійців "Беркуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути