пʼятниця, 18 березня 2011 02:45

П'яного викрадача тролейбуса зупинила береза

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Тролейбус №19 у Харкові заїхав на кінцеву зупинку "602-й мікрорайон" близько 18.00 у понеділок. Водій відчинив пасажирські двері і вийшов із маршрутним листком до диспетчерської.

— Тут заходить молодий чоловік, крепкий, коротка стрижка. У чорному спортивному костюмі. Сідає на місце кондуктора. Я йому зробила зауваження, щоб вийшов, бо посадка ще не почалася, — пригадує кондуктор Олена Пришила. — Після цього я буквально на хвилиночку відвернулася, а він скочив на водійське місце, і тролейбус рушив.

Машина різко повернула і перетнула перехрестя.

— Ми стояли, пили чай зі стаканчиків. Бачимо, тролейбус зривається зі штанг і несеться на нас, — каже російською таксист Василь Бородін. — Він явно їхав на хлібний кіоск, але трапилися береза. Вона його й зупинила.

— Это очень хорошо, что он не налетел на пешеходов, потому что гнал по встречной и даже чуть по тротуару проехался, — каже продавець хлібного кіоску Ольга Криничко.

За тролейбусом побіг водій. Із таксистами витяг чоловіка з водійського сидіння, викликали міліцію.

— Цей 38-річний харків'янин був добряче напідпитку, — розповідає старший слідчий Московського райвідділу Олег Савкін.

— Я просто хотів швидше додому, — говорить Олександр, що сів за кермо тролейбуса. — А вони все не їхали. Сам я машиною не керую. Водійських прав не маю. А тут чомусь вирішив — вийде. І вийшло — тролейбус поїхав. Тільки я не вирулив, а так би доїхав. Тут же ж недалечко.

Із міліції чоловіка відпустили на підписку про невиїзд. Порушили кримінальну справу. Йому загрожує до п'яти років ув'язнення.

— Машина зім'ялася трохи спереду, — говорить водій тролейбуса Іван Андреєв. — Мене будуть лаяти, що лишив кабіну незачиненою. А як я можу встигнути все зробити? Маю лише 2 хвилини за розкладом, аби віднести папери й знову їхати. Звичайно, так і кидаємо двері відчиненими. Бувало, залазили в кабіну, виручку крали. Але такого, щоб цілий тролейбус — не було.

Зараз ви читаєте новину «П'яного викрадача тролейбуса зупинила береза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути