вівторок, 28 травня 2019 06:00

"Пробіг під каштанами" зібрав понад 18 тисяч учасників

У Києві 26 травня відбувся спортивно-благодійний захід "Пробіг під каштанами". Зареєстрували рекордну кількість учасників — понад 18 тис. На зібрані кошти придбають обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

"Пробіг під каштанами" на День Києва проводять 27-й рік поспіль. Основна дистанція — 5 км. Залежно від можливостей і віку виокремили сім категорій. Для підтримки бездомних тварин цьогоріч запровадили ще одну — "Пробіг із собакою". У "Пробігу мужніх" люди з інвалідністю долали дистанцію 600 м.

— Я беру участь у "Пробігу під каштанами" п'ятий рік. І 4-річний син уже втретє біжить зі мною, — каже киянка 31-річна Олена Харименко. — У перший рік його життя ми мали забіг на візочку. Тепер щороку він бере участь сам. І чоловік також. Нам подобається, що зібрані на акції кошти рятуватимуть маленькі серця.

Цьогоріч уперше відбувся "Пробіг наосліп". Учасники долали 50 м парами, у одного були зав'язані очі. Частину коштів направлять на створення в Одесі Центру запобігання дитячій сліпоті на базі Інституту очних хвороб і тканинної терапії імені Володимира Філатова.

— Я 27-й раз беру участь у такому пробігу, — каже 85-річний Ігор Григор'єв, бронзовий призер чемпіонату світу з мотокросу. Він 52 роки пересувається в інвалідному візку. — Тут багато однодумців. А ще — це корисно для підтримки фізичної форми.

На захід зареєструвалися понад 500 корпоративних команд. Деякі учасники приїхали з інших міст.

— Цьогорічний "Пробіг" став справжнім святом для компанії "Віннер", — говорить Анастасія Войткевич, керівник відділу корпоративних комунікацій і корпоративної соціальної відповідальності компанії "Віннер Груп Україна". — Ми відчули єдність і підтримку колег. Побачили, скільки однодумців є в інших компаніях і серед киян. Вдячні організаторам за професійний рівень підготовки найбільшого спортивно-благодійного заходу України.

За роки допомоги Центру дитячої кардіології і кардіохірургії "Пробіг під каштанами" зібрав більш як $530 тис. Суму цьогорічного благодійного збору організатори повідомлять 30 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Пробіг під каштанами" зібрав понад 18 тисяч учасників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути