пʼятниця, 16 вересня 2016 00:30

Потерпілим у Скнилівській трагедії відмовили в Європейському суді

Європейський суд із прав людини виніс рішення у справі двох людей, які постраждали під час катастрофи літака на авіашоу у Скнилові. Розгляд позовів від 19-річної Анастасії Міхно та 62-річної Світлани Атаманюк тривав 10 років. Обидві вимагали грошової компенсації від України.

В Анастасії Міхно під час авіашоу загинули батьки. Дівчині було 5 років. Позов у Європейський суд подала її бабуся. Згідно із суддівським рішенням, держава має виплатити Анастасії 3,6 тис. євро морального збитку та 360 євро правової допомоги. Світлані Атаманюк у виплаті відмовили. Вона вимагала компенсації, бо держава не захистила життя її родичів і не розслідувала інцидент ефективно. На Скнилівському аеродромі загинули її донька, зять і дві онуки. Вижила племінниця.

— Європейський суд установив, що Україна вчасно розслідувала причини й наслідки катастрофи. Врахував, що після аварії держава виплатила заявникам компенсації, — говорить 34-річний Дмитро Гудима, адвокат родини Міхно. — ­Заявники з таким рішення не згодні. ­Загалом у Європейський суд звернулися понад 30 потерпілих, які втратили родичів. Але за весь час розглянули лише дві справи.

Трагедія на Скнилівському аеро­дромі поблизу Львова сталася 14 років тому. Тоді на натовп глядачів упав військовий літак Су-27УБ. Загинули 78 людей, із них — 28 дітей. 250 глядачів були ­травмовані. Винним у катастрофі визнали генерал-майора Анатолія Третьякова, який керував 14-м авіаційним корпусом. Також засудили керівника польотів Юрія Яцюка, пілотів Володимира Топонара та Юрія Єгорова. Всі вже вийшли на волю.

Зараз ви читаєте новину «Потерпілим у Скнилівській трагедії відмовили в Європейському суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути