четвер, 09 липня 2020 06:06

Потерпілі винаймають квартири

28 серпня торік у Дрогобичі на Львівщині обвалився будинок. Восьмеро людей загинули, семеро травмувалися. 60 сімей кілька місяців перебували без квартир.

— Я одна з двома дітьми. У мене паніка, — говорить 41-річна Ірина Пилипців. Під завалами загинув її чоловік. Виховує доньку та сина.

Дотепер потерпілі винаймають житло. Оренду оплачує міська рада. За вісім місяців після катастрофи, у квітні, Кабінет міністрів виділив із бюджету 40,7 млн грн компенсації 59 постраждалим сім'ям. Для них закуплять 29 квартир.

3 січня 2017-го в Сумах потужний вибух залишив без житла 20 родин. Одна жінка загинула, четверо постраждали. Відновлення помешкань тривало дев'ять місяців.

20 листопада 2016-го в Нововолинську на Волині через витік газу стався вибух. Жителька однієї з квартир 68-річна Ніна Стась із сином-інвалідом самотужки відновлювала житло. Поміняла двоє дверей всередині і вхідні, які від вибуху розлетілися:

— Після вибуху до мене ніхто не приходив, не цікавився, чим допомогти. Світло провели, бо маю дитину-інваліда. Але щомісяця за електроенергію доводилося платити до тисячі гривень. Бойлер так тягнув. Раніше підігрівали воду газовою колонкою.

2012 року в Харкові вибухнув газ у житловому будинку. Загинули двоє дорослих і двоє дітей. 10 осіб постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Потерпілі винаймають квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути