субота, 15 вересня 2007 07:02

Помер батько Ольги та Наталії Сумських

 

— Я мріяв стати льотчиком. Мене навіть записали до Кіровоградського військового училища. Але військовий комісар, почувши, як я співаю, сказав: "Я тебе випишу з училища, а ти вступай до консерваторії", — розповідав В"ячеслав Гнатович Сумський.

Народний артист України помер в середу на 74-му році життя. Кажуть, від раку. Сумського ховатимуть сьогодні в Києві на Байковому кладовищі.

— Ми з В"ячеславом Гнатовичем ще в травні грали в останній його виставі "Ревізор". Він грав Луку Хлопова, інспектора училища, — каже "ГПУ" артист театру ім. Івана Франка Олександр Задніпровський, 54 роки. — Сил у нього вже не було. Висох дуже й пожовтів. А до того завжди був життєрадісним. Ми любили один одному розповідати анекдоти.

В"ячеслав Сумський народився в селі Верблюжка Новгородківського району на Кіровоградщині. Закінчив Київський інститут театрального мистецтва. Потім 10 років, із 1957-го по 1967-й, працював у Львівському українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

Далі були Запорізький та Полтавський українські музично-драматичні театри, Київський театр "Будьмо!". До театру ім. Івана Франка Сумський прийшов 1992-го. За все життя зіграв понад 150 ролей.

— Про смерть В"ячеслава Гнатовича дізнався від його зятя Анатолія Хостікоєва, — розповідає народний артист України Богдан Бенюк, 50 років. — Актор був візитівкою будь-якого театру в Україні, бо грав майже в усіх. Мав чудовий голос — баритон. Тому йому дуже вдавалися музичні ролі.

— Останнім часом В"ячеслав Гнатович грав дуже мало. Мав слабке здоров"я. Тому після закінчення театрального сезону пішов на лікарняний і вже не повернувся, — говорять у театрі ім. Івана Франка.

В актора залишилися дружина, заслужена артистка України Ганна Іванівна Сумська та дві доньки — акторки Наталія та Ольга Сумські.

Зараз ви читаєте новину «Помер батько Ольги та Наталії Сумських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути