пʼятниця, 03 лютого 2017 06:30

Переатестують понад 25 тисяч учителів

Більше 25 тис. учителів пройдуть через систему підвищення кваліфікації. 2018 року вони візьмуть перші класи для 12-річного навчання. Про це повідомила міністр освіти й науки 51-річна Лілія Гриневич під час круглого столу "Пріоритетні напрями діяльності у галузі освіти і науки". В уряді вона представляє "Народний фронт".

— Ми опікуємося всією системою освіти — від дошкілля до освіти дорослих. Але маємо чотири пріоритети — якісна, сучасна і доступна загальна середня освіта, модернізація професійно-технічної освіти, забезпечення якості вищої освіти і нова система управління й фінансування науки, — каже Лілія Гриневич. — Цього року запускаємо освітню інтернет-платформу. Завдяки їй зможуть отримувати знання діти з окупованих територій.

Також цьогоріч уряд удвічі збільшить фінансування науки. Кошти виділятимуть через спеціальний фонд, який очолить прем'єр-міністр. До 2020 року переатестують 80% наукових установ.

— Треба, щоб освіта почала продукувати якість. Вона буде фундаментом подальших змін у країні, — говорить прем'єр-міністр Володимир Гройсман, 39 років.

Зараз ви читаєте новину «Переатестують понад 25 тисяч учителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути