середа, 03 жовтня 2007 07:05

Пенсіонерів привітали ковбасою та гречкою

Автор: фото: Максим КАВУН
  Булатнюк Марія, 58 років, Самар Ганна, 81 рік, Кухта Лідія, 44 роки, та Любчак Палагея, 76 років, дивляться телевізор у геріатричному пансіонаті. На День людей похилого віку заклад отримав у подарунок ще один — уже 70-й
Булатнюк Марія, 58 років, Самар Ганна, 81 рік, Кухта Лідія, 44 роки, та Любчак Палагея, 76 років, дивляться телевізор у геріатричному пансіонаті. На День людей похилого віку заклад отримав у подарунок ще один — уже 70-й

У понеділок у колонній залі Київської міськдержадміністрації майже 150 пенсіонерів пригостили обідом — картоплею з котлетами, салатами, тістечками та бананами. Доки ветерани їли й пили вино, їх розважали народними піснями й танцями. Таким чином у столиці відзначили Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана. На все витратили 52 тис. грн.

Додому гості поверталися задоволеними. У чорному пакеті кожен ніс гостинець від мера — зо три пачки чаю, шмат сира, ковбасу.

— От допомогли нам трохи з продуктами, — зраділа 65-річна киянка Ніна Білуга.

Продуктові набори роздавали й у Полтаві. У пакет поклали 2 кг макаронів, банку консервів, коробку цукерок та ковбасу. Десять довгожителів отримали 200 грн, ковдру та кофтину. Найстаршій полтавці Агрипині Жученко цьогоріч виповнилося 105 років.

По 300 грн отримав від міської влади 81 довгожитель міста Стрий на Львівщині. Пенсіонерів від 60 років там багато, тому вирішили привітати лише 90-літніх і старших. Їм розсилали повідомлення про вручення допомоги. За грішми приходили здебільшого родичі.

У Львові нарахували 2 тис. 326 одиноких непрацездатних людей похилого віку. До 1 жовтня 1150 із них отримали від міської влади по кілограму гречки, 2 кг рису, 3 кг борошна й цукру, 3,5 кг макаронних виробів — усього на 55 грн. Ще по 80 грн кожному видали на купівлю картоплі. Кілограм якої в місті коштує 2–2,5 грн.

У театрі ім. Пушкіна в Харкові 460 місць. Стільки запрошень на виставу "Папа в павутині" видали ветеранам та людям похилого віку з усіх районів міста. Перед початком спектаклю пенсіонерам роздали по пакунку цукерок. На обліку в місті перебуває 32 тис. таких людей. Для тих, хто не потрапив до театру, влаштовували обіди.

У Донецьку пенсіонерам нічого їстівного не давали. В обласній філармонії для них провели концерт та вручили грамоти. Усього в місті живе 288 тис. 800 пенсіонерів. Із них 58 900 ветеранів війни.

Святкування Міжнародного дня людей похилого віку 1 жовтня започаткувала сесія Генеральної Асамблеї ООН 1990 року. 2004-го президент започаткував також День ветерана. Усього в Україні близько 13 млн людей похилого віку — жінки від 55 та чоловіки від 60 років.

У Вінниці на День людей похилого віку 10 перукарень міста стригли пенсіонерів безкоштовно. Вінницькому геріатричному пансіонату, де проживає близько 300 осіб, облдержадміністрація подарувала телевізор.

— Ми дуже вдячні за такий подарунок, але в нас уже є 70 телевізорів, — говорить 49-річний директор пансіонату Володимир Вольський. — Стоять на кожному поверсі й майже у кожній кімнаті. Нам необхідний ремонт. Але отримати в дарунок кошти на це нереально.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерів привітали ковбасою та гречкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути