понеділок, 26 лютого 2007 16:52

Острів на Південному Бузі здадуть за 30 тисяч гривень

"Міська рада ще 2005 року включила острів Кемпа до переліку земельних ділянок, які можна здавати в оренду. Сподівалися, що його візьмуть приблизно на 10 років", — розповідає начальник управління комунального майна Вінницького міськвиконкому Ігор Шутак, 32 роки.

За 2 га землі серед річки в центрі міста щороку сподіваються отримувати 30 тис. грн до міського бюджету. Орендаря зобов"яжуть проводити археологічні розкопки, зробити підсвітку острова з боку центрального мосту, облаштувати під"їзні шляхи та берегоутримуючі споруди.

Планують також відбудувати старовинний замок. Саме заради нього, стверджує головний архітектор міста Сергій Царенко, поляки свого часу насипали серед Бугу острів.

Екологи проти здачі Кемпи в оренду. Вони кажуть, острів та річка Південний Буг утворюють єдиний екологічний коридор.

— Якщо стане більше відвідувачів, загинуть деякі рідкісні види комах та кажанів. Острів має бути об"єктом природного заповідника, — переконує Євгеній Ворона, 41рік, із відділу охорони земель держуправління охорони навколишнього середовища області.

Водночас Шутак каже, що повністю закрити острів для відвідувачів не можна. Місцеві жителі, мовляв, звикли там відпочивати.

— Друга назва острова — "Фестивальний". Я навіть чув, що на ньому був невеличкий водоспад із різнокольоровою підсвіткою, і час від часу там проводили концерти, — говорить Шутак.

Зараз ви читаєте новину «Острів на Південному Бузі здадуть за 30 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути