Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2007 07:08

Олексій Григоров знайшов гриби, як гарбузи

Житель Дніпропетровська Олексій Григоров у неділю знайшов шість грибів. Вага кожного до 8 кг. Гриби-порхавки розміром від 40 до 70 см у діаметрі зовні нагадують великі гарбузи.

— Я все життя їжджу з родиною за місто до Орільських лісів, — каже грибник. — А тут вирішив поїхати до друга на Полтавщину.

Олексій Григоров розповідає, що побачив, ніби з-за сосни хтось виглядає. Думав, що людина. Але коли з друзями підійшли ближче —  побачили гриб. Понюхали, переконалися, що справжній. Згодом знайшли ще п"ять.

Чоловіки ледь дотягли знахідку до машини.

— Я за життя усього один раз бачив подібне, — говорить досвідчений грибник 65-річний Василь Галяс. — Та й той був менший. Тоді був 1993 рік, здається. Може це були наслідки аварії на ЧАЕС. Хоча може й погода сприяла. Багато грибів виростали б до великих розмірів, якщо б їх не збирали, тільки вони з землі показалися.

Відомі випадки, коли знаходили гриб вагою 25 кг. Кілька років тому дніпропетровські студенти знайшли 5-кілограмову порхавку. Знахідку молоді люди з"їли.

Досвідчені грибники радять нині ходити до лісу. Кажуть, що дощова й тепла погода сприяє росту великих грибів.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Григоров знайшов гриби, як гарбузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути