пʼятниця, 14 грудня 2007 17:14

Оцінки дітей приходять батькам есемескою

На пропозицію батьків у черкаській школі N13 установили інформаційну систему, під"єднану до Інтернету. Тепер кожен учитель та учень, увівши свій пароль, може зайти до шкільної мережі й подивитися розклад уроків, оцінки, домашнє завдання.

— На електронному журналі оцінки дитини можуть дізнатися й батьки, — розповідає директор школи 56-річний Валерій Добровольський. — Якщо дитина хворіє, то отримує завдання на домашній комп"ютер. Це зручно під час карантину.

Класні керівники можуть із комп"ютера надсилати на мобілки батьків повідомлення з оцінками дітей. За цю послугу з рахунка батьків знімається 4 грн на тиждень. Учитель може спитати через СМС, чому дитини немає в школі. Відповідь коштуватиме батькам 40 коп.

— Отримав із малювання вісімку, а я про це не знала. Аж по комп"ютеру побачила, — каже 43-річна Ольга, мама учня четвертого класу Володимира Костенка.

Програму "Net-школа" замовляли в Києві. Батьки заплатили 2,1 тис. грн.

— Мені дзвонять батьки з Італії, Португалії. Дякують, що тепер знають про оцінки дітей, — говорить директор школи. — Просимо міську владу дати нам ставку комп"ютерного адміністратора.

У школі N13 із першого класу є інформатика. Тут навчається 870 дітей, 80% з яких удома мають комп"ютери. Систему "Net-школа" в області запровадили вперше.

Зараз ви читаєте новину «Оцінки дітей приходять батькам есемескою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути