вівторок, 12 листопада 2019 05:35

Навчання у приватних дитсадках оплатить міськрада

У Вінниці з міського бюджету частково компенсуватимуть вартість навчання дітей у приватних дитсадках. Це вперше в Україні.

Платитимуть на кожного вихованця у місяць ту суму, скільки в середньому необхідно для харчування дитини в звичайному дитсадку. Зараз там день харчування для дітей до 3 років вартує 22 грн, до 7 років — 34. Батьки оплачують 75% вартості, міськрада — 25%.

— Це стосується дітей, які живуть у нашій громаді і стоять у черзі в комунальний садок, але там немає місць. Тому можуть піти у приватний, — говорить директор департаменту освіти міськради Оксана Яценко, 50 років.

У Вінниці є чотири приватні дитсадки, що мають необхідні ліцензії.

— З ними укладемо договір про надання освітніх послуг, — продовжує Оксана Яценко. — Повинні мати відповідних педагогів, матеріально-технічну базу, вільні місця. Дитина має там тричі харчуватися.

У електронній черзі до дитсадків у місті стоять 279 дітей. Наступного року в обласному центрі планують відкрити два нові комунальні садки.

Зараз ви читаєте новину «Навчання у приватних дитсадках оплатить міськрада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути