четвер, 23 січня 2020 00:30

Нелі Штепі заплатять 94 тисячі компенсації

Ексмеру Слов'янська Донецької області 57-річній Нелі Штепі виплатять із державного бюджету 3,5 тис. євро — 94,3 тис. грн. До цього Україну зобов'язав Європейський суд із прав людини. Це — компенсація за затягнуте слідство.

Навесні 2014 року Неля Штепа допомогла російським бойовикам захопити Слов'янськ і провести так званий референдум. 11 липня її затримали українські силовики. Оголосили підозру у двох злочинах — посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей, і створенні терористичної групи. Жінку заарештували.

Неля Штепа відкидає звинувачення. Подала в суд на Україну. Вимагала відшкодувати збитки за чотирма пунктами. 566 тис. грн — за судові витрати, 229 тис. грн — за втрачену зарплату, 808 тис. грн — моральну шкоду, 94,3 тис. грн — за затягнуте слідство. Європейський суд підтримав тільки останній. Перші три не може взяти до уваги, бо справу по суті досі розглядають. Зараз Неля Штепа на волі. Її справа — в суді Харкова.

— У Штепи немає обмеження пересування, — каже її адвокат 32-річний Олександр Шадрін.

Зараз ви читаєте новину «Нелі Штепі заплатять 94 тисячі компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути