четвер, 13 січня 2022 07:20

На відкриття бізнесу дають 97 тисяч гривень

В Україні запрацювала державна програма "Рука допомоги" — українцям дають до 97,5 тис. грн безвідсоткового кредиту на відкриття власної справи.

Позику надають на три роки. За цей час гроші потрібно повернути, але менше — на ту суму, яку відрахували як податки та єдиний соціальний внесок. Якщо підприємець працевлаштував двох осіб із центру зайнятості, повертати кошти не потрібно взагалі.

— Подібною програмою користуються в Євросоюзі, — каже економіст Олександр Охріменко, 58 років. — Це корисно для тих, хто хоче започаткувати бізнес, проте не має грошей. Ініціатива хороша й прозора, навряд чи будуть зловживання. Сьогодні в Україні специфічний бізнес. Кількість нових компаній зросла на 40 відсотків. Але ­значна ­частина малих підприємств працює нелегально. Це все не розвиток, а імітація і відмивання грошей.

На реалізацію програми в бюджеті заклали 100 млн грн. Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Показати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи. Розробити його можуть допомогти працівники центрів зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «На відкриття бізнесу дають 97 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути