понеділок, 16 липня 2007 07:00

На Сорочинському ярмарку виступатимуть нігерійці

Національний ярмарок у селі Великі Сорочинці Миргородського району на Полтавщині цього року проходитиме 14–19 серпня.

По всій території розмістять скульптури гоголівських героїв: Хіврі, Пацюка, Оксани, Вакули. Їх виготовили майстри з Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Перед входом до ярмаркової площі, в калюжу після дощів, посадять Утопленицю.

— З нею є проблема, — каже керівник проекту "Сорочинський ярмарок" Світлана Свищева. — Уся територія цілодобово охороняється, а поза її межами нагляду немає. Невідомо, скільки вона просидить і що з неї лишиться.

На ярмарку 15 країн світу представлятимуть національні костюми. Своїми стравами пригощатимуть узбеки, турки, казахи та грузини.

— Ми поставили суворі вимоги для підприємств громадського харчування, — розповідає Світлана — Торік таких точок було до щістдесяти. Цього року обмежимо кількість, щоб не допустити забруднених наметів та неякісних продуктів.

На ярмарковій площі поставлять 35 біотуалетів. Також є два великі стаціонарні санвузли. Торговельні та розважальні майданчики забезпечать водою та електроенергією.

На фестивалі народної творчості виступатимуть нігерійці. Очікується приїзд Наталії Могилевської, Надії Бабкіної, гурту "ВВ", ведуть переговори з Андрієм Данилком.

В Інтернеті на сайті www.yarmarok.poltava.ua розміщено карту, яка допоможе дістатися до ярмарку.

Зараз ви читаєте новину «На Сорочинському ярмарку виступатимуть нігерійці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути