вівторок, 17 листопада 2015 07:30

На слуханнях про перейменування вулиць побилися

Бійкою закінчилися загальноміські слухання про перейменування вулиць у Харкові. Ввечері 11 листопада в концертному залі "Україна" зібралися майже 500 городян. Мали обрати назви замість тих, що підпадають під закон про декомунізацію.

Щойно захід розпочався, на сцену вибігла група молодих людей, переважно в камуфляжі. Охоронці спробували виштовхати їх надвір. Зчинилася бійка, трьом розбили носи.

— Спочатку ми зафіксували порушення при реєстрації лічильної комісії. Її призначив голова Ігор Терехов. А мали б вибирати з-поміж людей, — каже харків'янин Роман Сухоруков, 29 років. — У залі було багато бюджетників, яких зігнали сюди зі всього міста. Вони мали голосувати за вказівкою. Але найпротивніше — хочуть залишити старі назви Дзержинського та Фрунзенського районів.

Слухання перенесли. На який час — оголосять у вівторок. Якщо їх знову зі­рвуть, вулиці перейменовуватиме міськрада без участі громадськості, заявив Ігор Терехов.

Робоча комісія розглянула дві тисячі запропонованих назв для 172 провулків, вулиць, проспектів, площ, районів і станцій метро.

Зараз ви читаєте новину «На слуханнях про перейменування вулиць побилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути